Caută
Close this search box.

Clujul, cea mai dinamică şi cea mai scumpă piaţă imobiliară

clujul

În anul 2017, preţul apartamentelor a crescut, în medie, cu 10%, iar anul 2018 va aduce noi creşteri. Clujul rămâne cea mai dinamică şi mai scumpă piaţă locală pentru locuinţe, spune Ioana Oltean. Aceasta este fondatoarea uneia dintre cele mai mari agenţii imobiliare din Cluj Napoca, spune România Actualităţi.

Ioana Oltean: „Preţul mediu al apartamentelor depăşeşte în Cluj Napoca 1.400 de euro pe mp, ajungând şi la peste 2.000 de euro în centrul Clujului.

Clujul, cerere mare de apartamente

Contrar faptului că în prima parte a anului 2018 s-au acordat mai puţine credite decât în aceeaşi perioadă a anului 2017, cererile se menţin la un număr crescut. Gabriela Firea face noi promisiuni: ”Vom achiziționa 300 de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale”

Într-adevăr, creşterea ROBOR, care a ajuns la peste 2%, creează puţină panică şi clienţii se hotărăsc mult mai greu să achiziţioneze un imobil, în schimb, cererile dezvoltatorilor pentru proiecte imobiliare, respectiv terenuri autorizate, sunt mult mai mari decât oferta de pe piaţă”.

Nu doar preţul locuinţelor a crescut, ci şi preţul clădirilor de birouri şi cel al clădirilor industriale. Specialiştii în domeniul imobiliar cred că această tendinţă va fi menţinută cel puţin până la finalul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri