Caută
Close this search box.

Daniel Horodniceanu participă la concursul pentru şefia DIICOT

daniel horodniceanu

Potrivit surselor G4media.ro, actualul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, s-a înscris astăzi în cursă pentru un nou mandat de 3 ani în fruntea instituţiei. Astăzi este ultima zi în care procurorii pot depune cereri de înscriere la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, în afara lui Horodniceanu, s-ar mai fi înscris un procuror. Întrebat cine s-a mai înscris în cursă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat: “Lista se va afişa la sfârşitul programului!”

Procurorul șef al DIICOT: Denunțul nu va mai putea fi folosit în dosarele de terorism și trafic de droguri

Procedură de selecţie la MJ

În perioada 13 aprilie – 14 mai, ministerul Justiţiei organizează selecţia procurorilor în vederea propunerii de numire în funcţia de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Funcţia se vacantează pe 19 mai când încetează mandatul lui Daniel Horodniceanu. În martie, ministrul Justiţiei anunţa că Horodniceanu trebuie să se înscrie în procedura de selecţie dacă va mai dori un mandat la conducerea DIICOT.

Daniel Horodniceanu a cerut iniţial să revină la DIICOT Iaşi

În martie, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, după încheierea mandatului la conducerea instituţiei.

“Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii în cadrul Serviciului teritorial Iaşi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, începând cu data de 19.05.2018”, este decizia luată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri