Caută
Close this search box.

Dragnea, adevăratul premier, anunţă ordonanţele Guvernului, verificările corpului de control, indicaţiile pentru Dăncilă

Liviu Dragnea, liderul PSD, este de multă vreme adevăratul premier. Însă acum el nici măcar nu mai încearcă să salveze aparenţele, ca în trecut.

Dragnea anunţă ordonanţele, legile, unde merge corpul de control al Guvernului ori ce indicaţii a primit Dăncilă.

Dragnea a declarat azi, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că partidul nu acceptă ca ordonanţa privind parteneriatul public-privat să nu fie adoptată în şedinţa de Guvern de joi, astfel că i-a cerut premierului să aibă o discuţie „foarte fermă” cu miniştrii.

„Există o legislaţie în domeniu, dar e atât de bună încât până acum nu s-a realizat niciun parteneriat public-privat pentru că condiţiile puse acolo fac ca această lege să fie inaplicabilă şi miliarde de euro care ar putea veni din zona privată pentru investiţii public-private în România nu au venit. (…) S-a discutat în ultimele două luni despre această ordonanţă, au avut consultări cu mai multe structuri (…), s-a stabilit ca în această săptămână să fie adoptată această ordonanţă. (…)
Şi eu şi colegii din BPN i-a cerut doamnei prim ministru să aibă o discuţie foarte fermă cu toţi miniştrii avizatori pentru această ordonanţă şi să se transmită că partidul nu acceptă ca în şedinţa de Guvern de joia viitoare să nu se adopte ordonanţa privind parteneriatul public-privat, pentru că s-a întârziat suficient de mult”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a arătat că această ordonanţă „poate descătuşa” investiţii mari, punctând că prin aceasta vor fi comprimate termenele.

„Este vorba de proceduri simple care vor fi adoptate prin ordonanţa de urgenţă, care să comprime termenele, şi o lege clară care să nu dea naştere la interpretări şi care să dea şi siguranţă autorităţii publice, să dea siguranţă şi investitorului privat, să dea siguranţă şi funcţionarilor care vor şi implicaţi în aceste proceduri”,

Legea achiziţiilor publice

Legea achiziţiilor publice este finalizată, fiind pusă în procesul de transparenţă, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„S-a discutat şi despre legea achiziţiilor publice. Este finalizată, pusă în procesul de transparenţă. Urmează să mai aibă în această săptămână întâlniri cu reprezentanţii administraţiilor locale (premierul Viorica Dăncilă – n.r.) şi, dacă vor conveni, vor completa, vor îmbunătăţi legea privind achiziţiile publice, pentru că este şi aici o lege care a reprezentat o frână în investiţiile şi mari, şi mici din România”, a declarat Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD, conform Agerpres.

Potrivit lui dragnea problema principală n-a fost niciodată în România lipsa de bani, ci procedurile birocratice.

„Şi acum în ministere încă mai există oameni prin eşaloanele II, poate chiar IV, care fac orice ca să blocheze astfel de investiţii”, a afirmat Dragnea.

Poşta Română

Corpul de control al premierului va verifica modul de plată a pensiilor de către Poşta Română, a anunţat Liviu Dragnea.

El a spus că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat acest lucru, după ce a făcut o informare pe marginea mai multor subiecte.

„Un subiect foarte important se referă la modul de plată efectivă a pensiilor către pensionari, a cash-ului către pensionari. Au apărut, în ultima perioadă, întârzieri în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil din punctul nostru de vedere, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Şi sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi la conducerea Poştei Române şi am aflat cu toţii astăzi cum stau lucrurile, de ce suntem în această situaţie şi care sunt măsurile ce vor fi luate. De la început spun că doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a declarat Dragnea, la finalul BPN al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri