Caută
Close this search box.

El Clasico de zile mari, cu Barcelona campioană fără înfrângere

Celebrul El Clasico, cel mai puternic derby inter-cluburi al planetei, a fost un meci aproape perfect, în ciuda lipsei de miză dată de faptul că Barcelona va fi, oricum, campioană. Au fost 4 goluri, ”Barca”-Real Madrid 2-2, o eliminare şi multe momente tensionate. Catalanii îşi continuă parcursul  perfect din ”Liga Stelelor”, cum este supranumită La Liga, primul eșalon valoric al Spaniei. Aceiași catalani vor încheia campionatul, probabil, fără nicio înfrângere. Chiar dacă în cupele europene – se știe – marea performeră este Real-ul lui Cristiano, care tocmai a urcat într-a treia finală consecutivă de Champions League.

Prin urmare, fără nicio miză în clasament, El Clasico a fost extrem de spectaculos. Deja campioană, Barcelona a avut nevoie de doar zece minute pentru a deschide scorul. Suarez a trimis mingea în poartă din centrarea lui Sergi Roberto. Realul a egalat repede, prin eternul Cristiano Ronaldo, care l-a egalat pe legendarul Alfredo di Stefani, ajungând la 18 reuşite în El Clasico. A fost un gol istoric şi pentru gruparea madrilenă: cel cu numărul 400 în derby-urile contra Barcelonei.

Ronaldo a mai avut două ocazii: mai întâi a scăpat singur cu Ter Stegen, dar nu l-a putut învinge, apoi a tras puţin pe lângă poartă. Umtiti a trecut şi el pe lângă gol, după o lovitură liberă executată de Messi. Pe finalul primei reprize, spiritele s-au încins. Sergi Roberto l-a lovit pe brazilianul Marcelo, iar centralul i-a arătat direct cartonaşul roşu.
Accidentat, Ronaldo a fost înlocuit la pauză cu Asensio.
Messi a ieşit repede la rampă şi a adus-o din nou pe Barcelona în avantaj. A fost al 26-lea gol al argentinianului (numai) în poarta Realului.

Am avut parte și de o retragere a unuia din cei  mai valoriși fotbaliști spanioli din toate timpurile, Iniesta, omul care a adus titlul mondial în 2010, marcând unicul gol al finalei cu Olanda.                                                                                                                        Aflat la ultimul El Clasico al carierei, Iniesta a fost schimbat în minutul 58, în aplauzele fanilor. (foto duexpress.in)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri