Caută
Close this search box.

Ce spune Biserica Ortodoxă Română despre adolescentele care devin mame

Studiile arată că România are cele mai multe mame adolescente din Europa. Mai exact, 9.282 de minore au născut în 2015, în timp ce 676 de mame aveau între 10 şi 14 ani. Anual româncele fac peste 70.000 de avorturi, iar una din zece femei care avortează este adolescentă. Biserica Ortodoxă Română (BOR) are o poziție în ce privește situația tinerelor care devin mame mult prea devreme.

Patriarhia consideră că nu este vorba despre un fenomen numărul tot mai mare al fetelor de 16 sau chiar 13 ani care devin mame. În plus, Biserica susține că nu este nevoie de „educație sexuală intensivă” în școli.

Potrivit Basilica.ro., Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a vorbit în urma conferinţei despre Referendumul pentru Căsătorie organizată joi la Parlament despre graviditate și nașterile în rândul adolescentelor din România.

„Nu este vorba de un fenomen, e vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care însă nu au în spate o cauză legată de absența educației sexuale în școală”, a spus el.

Acesta a adăugat că altele ar fi adevăratele cauze ale gravidității în rândul adolescentelor.

„Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural, și nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie unde, după cum știm, viața sexuală se începe mult mai devreme”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Cu privire la educația sexuală în școli, el a afirmat că „Biserica Ortodoxă Română este de acord, la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viață sexuală prea timpuriu și dezordonată”.

La conferință s-a luat în calcul implementarea educației sexuale în școli. Vasile Bănescu preferă ca aceasta să rămână doar la stadiu de ipoteză deoarece ” copilul are nevoie de Educație cu majusculă, și nu de educație sexuală intensivă”.

Educația sexuală și pentru sănătate este obligatorie în 20 dintre cele 28 de state membre UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri