Caută
Close this search box.

Deschiderea festivalului de la Cannes între “Glamour şi politică”

Cannes 2018 a început !
Cate Blanchett, președinta juriului, a declarat deschisă cea de-a 71-a ediție a Festivalului de la Cannes. Înconjurată de membrii juriului Cate a rostit un discurs scurt si neangajat politic ceea ce i-a adus imediat remarci acide din partea presei care a catalogat momentul festiv ca fiind ceva între “ glamour şi politică”.
Cine spune Festivalul de la Cannes spune covor roșu si parada starurilor. Femeile au îmbrăcat cele mai frumoase rochii iar bărbații şi-au pus smokinguri ca să se asorteze şi să defileze în faţa numeroșilor fotografi dar şi a cinefililor înghesuiți pe Croisette fericiţi că au avut ocazia să îi zărească, fie şi pentru o clipă, pe Isabelle Adjani, Martin Scorsese, Benicio del Toro, Julianne Moore sau Leila Bekht.

Membrii juriului s-au prezentat de asemenea în faţa publicului. Lângă președinta Cate Blanchett, Léa Seydoux, Kristen Stewart, Chang Chen, Ava DuVernay, Robert Guédiguian, Khadja Nin, Andreï Zviaguintsev et Denis Villeneuve au salutat publicul. „Intenționez să fiu o președintă prietenoasă, nu un dictator iar membrii  juriului sunt niște profesioniști extraordinari şi, vă asigur, că vom lua toate deciziile împreună“ a declarat Cate Blanchett la Canal+

Lui Edouard Baer i-a revenit privilegiul de a fi “maître de cérémonie”. După ce a reluat un citat din filmul “Pierrot le Fou“, al lui Jean-Luc Godard, peliculă care a fost de inspirație pentru afișul acestei ediții a festivalului, respectiv întrebarea pe care şi-o pune Anna Karina „Qu’est-ce que je peux faire ?”, comedianul Baer se întreabă, la rindul lui : “ Oare, Godard știe ce face? Eu cred ca nu. Noi nu suntem Godard, a continuat Édouard Baer, adresându-se celor care, se visează fericiţii cîștigători ai prestigiosului Festival de la Cannes îndemnându-i să spere şi mai ales să încerce!

Spre sfârşitul ceremoniei de deschidere, după difuzarea fragmentelor filmelor în competiție, Édouard Baer a scos un buzunar un bileţel cu un nume: Juliette Armanet. Cântăreața, lansată în 2017 cu albumul ei de debut Petite Amie, a venit pe scenă pentru a interpreta un cântec clasic: Les moulins de mon coeur, o adaptare franceză a piesei The Windmills of your mind, scrisă de compozitorul Michel Legrand pentru filmul „The Thomas Crown Affair (Afacerea Thomas Crown), lansat în 1968, cu Steve McQueen și Faye Dunaway.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri