Caută
Close this search box.

După ce DNA a cerut trei ani de închisoare pentru Tăriceanu, el spune că lupta împotriva corupției este precum prigoana comunistă

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, suține că lupta împotriva corupţiei este o campanie precum aceea organizată şi anii 1950 de comuniști împotriva “burghezo-moşierimii“.

El a făcut această afirmație, care poate jigni profund deținuții politici din perioada comunistă ori memoria acestora, la dezbaterea din Parlament legată de raportul GRECO. Totodată, Tăriceanu ceartă Opoziția, pentru că nu-i împărtășește ideile.

Tăriceanu mai afirma lupta împotriva corupției ar fi doar un demers politic, nu unul natural, specific statului de drept.

Ieri, procurorii DNA au cerut judecătorilor de la ICCJ să îl condamne pe Călin Popescu Tăriceanu la trei ani de închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă.

“Ideea de luptă împotriva corupţiei înseamnă un demers politic. Nu este un demers natural al stautului de drept, o reacţie reală a statului de drept, este o campanie organizată, la fel cum se organiza şi în anii ’50, lupta împotriva burghezo-moşierimii, împotriva chiaburilor şi aşa mai departe. Şi atunci, ca şi acum, normele statului de drept erau călcate în picioare. Astăzi, din partea reprezentanţilor opoziţiei m-aş fi aşteptat măcar o singură remarcă legată de stadiul şi de starea statului de drept din Românie. Dragi colegi, protocoalele dintre SRI şi DNA nu vă preocupă? Vi se par naturale, normale, astea sunt trăsăturile statului de drept? Mi-aduc aminte, la o vizită a unei delegaţii sovietice în România. Ce se striga? Stalin!. Am impresia că aţi rămas pe o placă de patefon la care s-a stricat cerculeţul şi care spune să continuăm lupta împotriva corupţiei”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, citat de News.ro.

Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei, a declarat miercuri, la „Ora Guvernului”, că raportul GRECO a fost transformat într-o temă politică mult mediatizată şi cu multe „inexacităţi”, afirmând că a fost somat să publice raportul imediat ce l-a primit, altfel ar însemna că are ceva de ascuns. De asemenea, acesta a spus că a vorbit cu experţii GRECO şi nu i-au creat convingerea că, profesional, se ridică la nivelul conţinutului raportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri