Caută
Close this search box.

Două informații extrem de importante despre Ion Țiriac

Prima ar fi aceea că Ion Țiriac, celebrul om de afaceri de azi și tenisman de ieri, a participat ca sportiv la Jocurile Olimpice de la Innsbruck (1964) și la un campionat mondial, în 1961, dar nu la tenis, ci la … hochei pe gheață, în echipa națională a României, desigur. A doua veste și cea mai importantă este că azi, 9 mai, e ziua de naștere a lui Ion Țiriac. Așadar, LA MULȚI ANI, ION ȚIRIAC !

Prin urmare, din partea MagnaNews și a tuturor iubitorilor de sport, din nou LA MULȚI ANI, ION ȚIRIAC, cu ocazia împlinirii vârstei de 79 de ani ! Ca sportiv de performanță, Ion Țiriac a fost legitimat inițial la echipa de hochei pe gheață a clubului Stegul Roșu Brașov. A făcut parte, cum notam mai sus, din lotul național de hochei pe gheață care a reprezentat România la CM din 1961 și la JO de iarnă de la Innsbruck din 1964.

Imediat după aceea s-a dedicat tenisului de câmp, transferându-se la secția de profil a clubului Dinamo București.
”Sportul alb” a avut darul să-l consacre deplin, atât pe plan național, cât și internațional, încă anii 60-70. A cucerit de 8 ori titlul de campion de tenis al României (1957-1966). Component al echipei de tenis a României în trei finale ale Cupei Davis (1969, 1971 și 1972), formează cu Ilie Năstase un celebru cuplu de jucători de talie mondială.
A fost câștigător, finalist sau semifinalist în probele de simplu, dublu sau dublu mixt la Rolnad Garros (cucerește trofeul împreună cu Ilie Năstase în 1970), Wimbledon, Roma, Monte Carol, Hamburg, Madrid, Salzburg, New Delhi, Bangalore, Cairo, Alexandria, Calgary, Barcelona etc. (1966-1975).

După retragerea din viața competițională, a desfășurat peste hotare o intensă și foarte apreciată activitate de antrenor și manager al unor renumiți jucători de tenis precum Ilie Năstase, Guillermo Villas, Boris Becker, Goran Ivanisevici etc. A fost și esteste organizator și patron al unor mari turnee internaționale de tenis, cum ar fi cel de la Madrid, Premier Mandatory, aflat chiar acum în plină desfășurare, cu Simona Halep favorită nr.1. În perioada 1998-2004 a deținut înalta funcție de președinte al Comitetului Olimpic Român. (foto ziuadeconstanta.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri