Caută
Close this search box.

Trafic de persoane ce foloseau paşapoarte româneşti contrafăcute

Poliţia germană a continuat astăzi o amplă operaţiune începută în ajun. Aceasta a vizat mai multe persoane suspectate de apartenenţă la o reţea infracţională specializată în aducere de străini în Germania. Trafic de persoane. Totul – folosind paşapoarte contrafăcute, inclusiv româneşti, relatează Xinhua, conform România Actualităţi.

La operaţiune, în timpul căreia au fost percheziţionate clădiri din Hamburg, Bremen şi câteva oraşe din centrul Germaniei, au luat parte aproximativ 800 de poliţişti. Fost polițist, condamnat la peste de 8 ani închisoare pentru trafic de persoane și exploatare în scop sexual

Potrivit WDR şi Süddeutsche Zeitung, raidurile poliţiei au vizat opt suspecţi care ar fi facilitat intrarea în Germania a câtorva sute de cetăţeni moldoveni cu paşapoarte româneşti contrafăcute şi i-au angajat ilegal în domeniul pazei şi securităţii.

Trafic, basarabeni implicaţi

Mulţi imigranţi ilegali cu cetăţenie moldovenească au lucrat în portul Hamburg (nordul Germaniei) ca agenţi de pază la diverse obiective de construcţii

Süddeutsche Zeitung a relatat că poliţia a percheziţionat locuinţele mai multor imigranţi ilegali moldoveni marţi dimineaţă, înainte ca aceştia să plece la muncă. Imigranţii au fost chestionaţi de poliţie pentru a afla şi a înregistra identităţile lor reale.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a spus că trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 43 de ani au fost reţinuţi luni la Hamburg. Doi dintre ei sunt germani, iar al treilea este rus. Autorităţile judiciare vor decide în cursul zilei de marţi dacă emit mandat oficial de arestare pe numele acestora.

Legături cu mişcarea Reichsbürger

Mulţi dintre suspecţi ar avea legături cu mişcarea Reichsbürger, considerată extremistă din cauza faptului că respinge legitimitatea statului german modern şi ai cărei susţinători se autointitulează ‘cetăţeni ai Reich-ului’.

Începând din luna octombrie, procurorii din Lüneburg, oraş din apropiere de Hamburg, anchetează o reţea de traficanţi de persoane activă mai ales în nordul Germaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri