Caută
Close this search box.

Vladimir Putin și Benjamin Netanyahu în căutarea unor soluții privind Orientul Mijlociu

În cadrul unei întrevederi de astăzi la Kremlin dintre Vladimir Putin, și primul ministrul israelian, Benjamin Netanyahu,  președintele Rusiei a declarat că va „căuta soluții“ privind Orientul Mijlociu, în urma declarației de ieri a președintelui SUA privind retragerea acestora din Acordul nuclear iranian, informează AFP.

Referindu-se la situația din Orientul Mijlociu, președintele rus a spus că este „din păcate foarte grav” ce se întâmplă. „Sper că nu doar că vom avea discuții, ci că vom căuta și soluții”, a spus președintele rus, potrivit unei declarații a Kremlinului.

Benjamin Netanyahu, a afirmat în același context, că cei doi lideri vor „reflecta împreună cu privire la modul de a acționa pentru a contracara amenințările care există într-o manieră responsabilă și rezonabilă“. „Este greu de crezut, dar la 73 de ani de la Holocaust, avem o țară Orientul Mijlociu, Iran, care solicită în mod deschis distrugerea Israelului“, a adăugat el.

Donald Trump a anunțat marți retragerea Statelor Unite din Acordului nuclear iranian semnat între Iran și cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU (SUA, China, Rusia, Franța, Regatul Marea Britanie), plus Germania.

Diplomația rusă a reacționat imediat la declarațiile președintelui american. Rusia s-a arătat „profund dezamăgită de decizia Președintelui SUA de a se retrage unilateral” și de a „restabili sancțiunile SUA împotriva Iranului.“ Israelul este un adversar ferm al acestui acord nuclear cu Iranul.

Vladimir Putin și Benjamin Netanyahu au participat împreună miercuri dimineață la parada militară ce a avut loc pe străzile din Moscova pentru a sărbători cea de-a 73-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice în cel de al Doilea Război Mondial.

Sursa: AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri