Caută
Close this search box.

Ce se modifică în corpul tău atunci când nu ai relații intime? Sănătatea ta are de suferit

Organismul nostru este făcut să funcționeze în mod echilibrat, iar latura sexuală face și ea parte dintr-o viață normală.

Ce ne facem însă când ne lovim de o pauză de relație sau pur și simplu de lipsa activităților intime?

Se pare că există câteva modificări ce apar în corpul nostru, dar de care nu e cazul să ne speriem.

1. Nu trebuie să te temi că vei deveni „mai strâmtă” – zona intimă nu se modifică și nici nu vei redeveni virgină. Mușchii nu mai sunt obișnuiți să se relaxeze așa cum o făceau în cazul unui orgasm, însă își vor recăpăta tonusul imediat ce îți vei relua programul normal.

2. Sistemul tău imunitar devine mai sensibil – se cunosc deja beneficiile activităților sexuale regulate în ceea ce privește sănătatea fizică, deci în perioada de repaos vei fi expusă infecțiilor.

3. Nivelul libidoului scade – aici părerile sunt împărțite. Unii consideră că din contră, lipsa unei activități sexuale poate duce la o mai mare tentație și nicidecum la o scădere a „poftei”.

4. Vei deveni mai stresată – se pare că lipsa acestei detensionări ne determină să facem față mai greu momentelor dificile de zi cu zi.

5. Sănătatea cardio-vasculară are și ea de suferit – nu trebuie însă să disperați. Puteți combate efectele lipsei de intimitate cu sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri