Caută
Close this search box.

Tensiuni între Israel și Iran. Iranul acuză Israelul că a lovit Siria sub pretexte false

Tensiunile din Orientul Mijlociu, dintre Israel și Iran, continuă. Astfel, Iranul a acuzat Israelul că a lovit Siria sub pretexte false, mai mult decât atât Teheranul afirmă că Israelul ar fi inventat aceste pretexte o pentru a justifica raidurile sale asupra presupuselor ținte iraniene și siriene din Siria.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de externe iranian, Bahram Ghassemi, citat de agenția de știri ISNA, „a condamnat cu fermitate atacurile regimului sionist (Israel)“, în Siria, în cazul în care Iranul sprijină militar regimul lui Bashar al-Assad.

Joi, Israelul a declarat ca a lovit poziții „iraniene“ în Siria vecină, justificând această ripostă drept un răspuns la atacurile Iranului asupra pozițiilor sale pe teritoriul sirian din partea Podișului Golan ocupate de Israel.

„Atacurile repetate ale regimului sionist asupra solului sirian au fost realizate sub pretexte inventate (de Israel), care nu sunt fundamentale”, a spus Ghassemi. „Cele mai multe atacuri ale regimului sionist pe teritoriul sirian și încălcarea suveranității acestei țări, în special în ultimele zile, este o agresiune clară și un exemplu de natura regimului tiranic și înșelător, care caută să provoace convulsii, și nu poate tolera stabilitatea și securitatea în regiune „, a adăugat el.

Statul evreu, care rămâne oficial în stare de război cu Siria. De asemenea, Israelul pretinde că lucrează pentru a se îndepărta de conflictul din vecinătatea sa. În ciuda acestor declarații acesta continuă să proclame că nu va permite Iranului să folosească Siria ca un cap de pod împotriva lui.

În ultimele luni, armata israeliană a efectuat zeci de raiduri împotriva pozițiilor siriene, a celor libaneze Hezbollah și, din ce în ce mai des, împotriva forțelor iraniene din Siria.

Sursa: AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri