Caută
Close this search box.

Iohannis le-a transmis protestatarilor din Bucureşti şi din ţară că atitudinea civică poate aduce guvernanţii la realitate

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis protestarilor că ”e importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe aceşti guvernanţi cu picioarele pe pământ”, conform News.ro.

În jur de 7.000 de persoane protestează în Piața Victoriei față de coaliția de guvernare, PSD/ALDE, scrie HotNews.

Oamenii s-au adunat începând cu ora 18.00.

Protestatarii strigă lozinci cum ar fi „DNA să vină să vă ia”, „Justiţie, nu corupţie”, „Analfabeţii”, „Demisia”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”. Unii dintre ei poartă şi pancarte cu mesaje cum ar fi „CNCD = cenzura roşie” sau „Vreau un premier care să mă inspire, nu de care să-mi fie ruşine”, transmite Agerpres., transmite Agerpres.

În mijlocul pieței se află un imens steag al Uniunii Europene, despre care protestatarii spun că ar fi fost realizat de Primăria Capitalei de Ziua Europei și pe care încearcă să evite să îl calce în picioare, tramsmite News.ro.

Jandarmii au făcut un cordon în jurul oamenilor.

Proteste sunt şi în Sibiu, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Braşov. Mesajul lui Iohannis pentru manifestanţi.

Traficul a fost restrictionat pe Bulevardul Kiseleff de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei. Sute de oameni protestează şi în alte oraşe din ţară.

„Ne afundăm într-o gaură de antieuropenism”

Preşedintele Iohannis le transmite oamenilor care protestează sâmbătă seara în Bucureşti şi în alte oraşe că ”e importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe aceşti guvernanţi cu picioarele pe pământ”.

Am senzaţia de multe ori că ne afundăm într-o gaură de antieuropenism, de diletantism, de populism, din care o să ieşim din ce în ce mai greu”, a mai afirmat preşedintele.

În urma protestului, a fost închis traficul rutier pe Bd Aviatorilor de la Arhitect Ion Mincu spre Piaţa Victoriei.

„De la preluarea guvernării, coaliţia PSD-ALDE nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorităţi: să îşi salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale şi să instaureze în România un regim în care forţa legii şi democraţia sunt strivite de forţa instituţiilor politice. Metodele şi acţiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene şi democratice şi aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele şi bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de şansa de a sancţiona derapajele acestora”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri