Caută
Close this search box.

Mike Pompeo: SUA sunt gata să ajute economic Coreea de Nord

mike pompeo

După o întâlnire cu omologul său din Coreea de Sud, Kang Kyung-wha, secretarul de stat american Mike Pompeo a afirmat aceasta, informează România ActualităţiSUA vs Coreea de Nord: Mike Pompeo în Phenian într-o vizită neanunțată

mike pompeo

Astfel, el a spus că, „dacă Coreea de Nord acţionează îndrăzneţ pentru denuclearizarea rapidă, Statele Unite sunt gata să colaboreze pentru obţinerea unei prosperităţi egale cu cea a prietenilor noştri sud-coreeni”.

Mike Pompeo, despre verificarea dezarmării

Seful diplomaţiei americane a subliniat necesitatea unei „verificări riguroase” a dezarmării nucleare, transmite cnbc.com. Mike Pompeo a făcut aceste declaraţii după ce s-a întâlnit cu şeful diplomaţiei sud-coreene, Kang Kyung-wha.

Cu aceeaşi ocazie, Kang a afirmat că sancţiunile împotriva Coreei de Nord nu trebuie ridicate înainte de obţinerea unor rezultate vizibile în sensul denuclearizării. Poziţia prezentată de Reuters implică menţinerea sancţiunilor până după întâlnirea din 12 iunie a preşedintelui SUA, Donald Trump, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Pompeo a apreciat că eliberarea a trei deţinuţi americani, pe care a obţinut-o în vizita sa recentă la Phenian, a creat condiţii pentru succesul summitului americano-nord-coreean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri