Caută
Close this search box.

Cocaina scuipă înspre ”Rege”

Dovedit în 2004 ca fiind consumator de droguri și dat afară de Chelsea exact din acest motiv, suspendat din fotbal ulterior, Adrian Mutu a avut tupeul inimaginabil de a îl ataca pe Gheorghe Hagi, cel care ar putea să îi fie „tătic”, atât la propriu, fiind cu ceva ani buni mai mare ca vârstă, cât și la figurat, ca valoare pe terenul de fotbal sau pe banca tehnică.

Înainte de a explica (pe scurt, pentru că, în general, un cocainoman dovedit nu merită consumul de timp al cititorului) despre ce a fost vorba, să vedem (doar) câteva comparații între consumatorul de droguri în Anglia, Mutu, și cel supranumit ”Regele”, Gheorghe Hagi:

Trofee europene câștigate: Hagi 3 (Supercupa Europei cu Steaua, Supercupa Europei și Cupa UEFA cu Galatasaray) – Mutu 0.

Campionate, cupe și supercupe câștigate în campionatele interne: Hagi: 17 (în România, Spania, Italia și Turcia) – Mutu 0.

Cel mai bun fotbalist al anului într-o țară: Hagi de 10 ori (în România și Turcia) – Mutu 4 (în România).

Includeri în cel mai bun ”11” al unui campionat mondial: Hagi 2 (1994, 1998) – Mutu 0.

Distincții de la UEFA și FIFA: Hagi 3 (între care și declararea sa, în 2003, ca fiind cel mai valoros fotbalist român al ultimilor 50 de ani) – Mutu 0.

Echipe naționale antrenate: Hagi 1 (România) – Mutu 0.

Echipe de club antrenate: Hagi 6 (România, Steaua, Galatasaray -de 2 ori, Viitorul, Poli Timișoara, Bursaspor) – Mutu 1 (FC Voluntari).

Campionate și cupe câștigate ca antrenor: Hagi 2 (campionatul României cu Viitorul și Cupa Turciei cu Galatasaray) – Mutu 0.

Distincții ca Antrenorul anului în campionate interne: Hagi 2 (România 2015 și 2017) – Mutu 0.

Academii de fotbal înființate: Hagi 1 (între cele mai prolifice și cunoscute din Europe de est) – Mutu 0.

După cum se vede, cu două excepții rezultatele lui Mutu sunt 0 (zero). Și ar mai fi multe altele de amintit, dar exemplele de mai sus sunt deja mai mult decât relevante. Nu am vorbit aici, de pildă, de eșuarea lamentabilă a lui Mutu la o echipă din … India, unde a marcat 4 goluti într-un sezon, 2015-2016. Mai sordid e greu de imaginat în fotbal.

Ei bine, cu toate acestea, cel dovedit oficial ca fiind consumator de cocaină (unul din drogurile care dau cea mai mare dependență, de asemenea un drog care are între efecte ”pierderea contactului cu realitatea” sau ”starea de agitație”, a se vedea Wikipedia), iese la rampă, pentru că îl uitase lumea pe undeva, pe la Volintiri sau Voluntari, ca să îl atace și să îl insulte pe Gheorghe Hagi, tăticul lui la fotbal, antrenorat, valoare civică, socială și multe altele, pentru că își ”permisese” să îi dea niște sfaturi lui Cosmin Contra în ce privește selecția la lotul național. Oriunde în lume un fost selecționer își poate permite să dea niște sfaturi sau chiar să îl critice pe un actual selecționer, care este și mult mai tânăr. Dar Mutu nu avea cum să cunoască aceste reguli nescrise, pentru că el însuși nu este și nu se știe dacă va fi vreodata selecționer, așa cum nu este (cel puțin până acum) nici antrenor.

Iar acum citiți una din cele mai mari aberații care s-a rostit vreodată în sportul mondial: „Mi se pare un lucru penibil din partea lui Hagi să spună un asemenea lucru. Cosmin Contra e un super profesionist. Acum că el alege anumiţi jucători pentru meciurile astea, e treaba lui. Să îl acuzi de anumite lucruri mi se pare lipsă de profesionalism din partea lui Hagi. Câteodata vorbeşte cam mult”  a zis fostul consumator de cocaină Adrian Mutu, antrenor la FC Voluntari și fost fotbalist în India. Iar asta tocmai când Cosmin Contra și Gheorghe Hagi și Cosmin Contra au comunicat și aproape că au tranșat diferendul, dacă și cât a fost un diferend.

Hagi, omul care a jucat la Steaua, Real Madrid, dar și la FC Barcelona, care a condus România spre spre marile victorii de la ”mondialul” din 1994, a avut un răspuns prompt dar mult prea blând pentru fostul consumator de cocaină și fotbalist în India:

„Cred că Mutu a folosit cuvântul greșit. Mai mult i se potrivește lui acel cuvânt. A fost un moment neinspirat al lui. Să-și facă el meseria, să devină antrenor și apoi vorbim. Nu cred că Mutu e în măsură să-mi spună mie că nu sunt profesionist după tot ce a făcut el în carieră. Îl voi sprijini în continuare pe Mutu, dar ar trebui să vadă lucruri, să asculte. Noi ne spunem părerea, suntem mai în vârstă și ar trebui să fim ascultați”, a adăugat Hagi cu fair-play. Cu mult prea mult fair-play.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri