Caută
Close this search box.

Secretul ¨nemuririi¨ în Valea Vilcabamba din Ecuador

Locul celebru unde oamenii depășesc frecvent suta de ani este valea Vilcabamba, din Ecuador. Vilcabamba – un sat situat la 50 de km de granița cu Peru, a împrumutat numele văii în care se află de la „huilcamba” care în limba indienilor quechua se traduce „valea sfântă” sau „valea magică”. „Magia” acestei văi este dată de vârsta înaintată a locuitorilor care trăiesc în condiții aproape primitive şi extrem de modeste. Zona din jurul satului Vilcabamba e un mic paradis, dealuri verzi, multe flori, păsări colibri, râuri… Se mai numește și Valea Longevității și se pare ca e zona unde oamenii trăiesc cel mai mult de pe continent.

Misterul longevității acestora a fost descifrat în mare măsură de Henri Coandă – apa pură structurată. Henri Coandă a fost printre primii care a intuit că apa este secretul vieții sănătoase și extrem de lungi a oamenilor din aceste locuri, comparativ cu durata mică de viață a oamenilor „civilizați” și care beau o apă poluată sau tratată chimic. Alt secret al longevității  acestor  oamenilor este și alimentația. Ei nu folosesc niciodată îngrășăminte sau pesticide în agricultură și mănâncă foarte rar (în mod excepțional) carne sau pește. În loc de pâine mănâncă un „piure”  din boabe de grâu, măcinate integral, și o supă tradițională din banane verzi și fasole („repe”).

Ei consumă în egală măsură fructe și legume proaspete: varză, dovleac, castravete, ardei verde, roșii, cartofi. Fructele cele mai consumate sunt zmeura, dudele (iagudele), singurele fructe care conțin și vitamina E, coacăzele negre, afinele roșii de pădure, merele, citricele și căpșunile. Lactatele sunt consumate foarte rar de către acești oameni (doar bucățele de brânză stropite cu suc de portocale și folosite la supă). Dulciurile rafinate sunt inexistente, iar zahărul obținut din trestie nu este rafinat niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri