Caută
Close this search box.

Alături de ambasadorul SUA, Hagi a trecut la baseball. VIDEO

Deschis, sportiv, elegant și surâzător, ambasadorul Statelor Uniteale Americii la București, Hans Klemm, s-a întâlnit cu „regele fotbalului”, Gică Hagi, unde altundeva decât la Constanța, orașul marelui fotbalist român.

Echipa SUA, reprezentată de militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu, și echipa națională de baseball a României își dispută trofeul Jackie Robinson, meci devenit deja tradițional. De aceea, Hans  Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România, nu putea rata meciul de pe stadionul ”Portul” din Constanţa, la care Gheorghe Hagi a dat lovitura de start. În tribună se mai află ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, precum și primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

„Când eram copil, da. Sunt din Detroit, iar „Detroit Tigers” e echipa mea preferată. Nu au avut ani buni în ultima perioadă, dar au câştigat Campionatul Mondial în 1968, când locuiam eu acolo. Este ceva ce nu voi uita”, a spsu presei locale ambasadorul american.

La meci s-au înfruntă, ca şi anul trecut, militarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu şi echipa naţională a României. Și exact ca în 2017, scorul a fost tot 7-2 în favoarea naționalei României 7-2, lucru normal altfel, dacaă ne gândim că ai noștri sunt, totuși, profesioniști, în vreme ce americanii sunt ”doar” militari, amatori într-ale baseball-ului.

Partida marchează 71 de ani de când legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe teren la New York, spărgând barierele discriminării rasiale. (Foto Video Ziua de Constanța Youtube)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri