Caută
Close this search box.

Alertă! Adevărul a ieșit la iveală: „Sunt contaminate. Aveți mare grijă!” Sănătatea multor români în pericol

Autorităţile par să joace alba-neagra cu sănătatea românilor. După ce au anunţat că cireşele din Turcia retrase din magazine la începutul săptămânii trecute sunt doar etichetate greşit, acum s-au răzgândit. Sunt totuşi pline de pesticide. Este vorba despre o cantitate nepermis de mare dintr-o substanţă atât de nouă, încât nu i se cunosc nici măcar efectele.

Nu eticheta era problema. Mesajul care îi avertiza pe consumatori că cireşele conţin substanţe toxice s-a dovedit a fi adevărat.

Imazalil, tiabendozol şi dimetoat – sunt pesticidele pe care inspectorii ANSVSA le-au găsit în fructele aduse din Turcia. Probele analizate depăşeau cu mult limita maximă admisă, spun specialiştii.

Dimetoatul este un pesticid nou. Este practic o otravă extrem de toxică, în cazul inhalării sau înghiţirii. Compuşii chimici din această substanţă pot afecta într-un timp scurt organele interne.

Din lotul de cireşe cu pesticide, aproape 600 de kilograme au fost deja retrase şi distruse. Restul cantităţii se află încă la vânzare, iar o amplă acţiune de control este acum în desfăşurare la nivel naţional

Până în prezent, din lotul de cireșe provenit din Turcia, în cantitate de 1.347 de kg, depistat cu depășirea limitei pentru dimetoat a fost retrasă de inspectorii ANSVSA și dirijată pentru a fi distrusă, o cantitate de 564 de kg. Acțiunea este în desfășurare la nivel național.

De la începutul anului, autorităţile au găsit pesticide care depăşesc limita permisă şi în dovlecei, rodii, castraveți, ardei și roşii.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri