Caută
Close this search box.

Cât câştigă pentru un rol Leonardo DiCaprio, Tom Cruise sau Daniel Craig

Onorariile unora dintre cei mai cunoscuţi actori – precum Daniel Craig, Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Jennifer Lawrence, Dwayne Johnson, Vin Diesel şi Robert Downey Jr. – nu mai sunt un secret.

FOTO: Lainey Gossip

Variety notează că în anii 1990, actori precum Julia Roberts, Will Smith, Tom Hanks şi Jim Carrey obişnuiau să câştige câte 20 de milioane de dolari pentru fiecare film în care jucau roluri principale şi beneficiau, în plus, de banii din primele vânzări de bilete.

Acele zile glorioase au trecut. Totuşi, câţiva actori, precum Dwayne Johnson, Vin Diesel şi Robert Downey Jr. încă mai pot primi peste 20 de milioane de dolari pentru un film de succes, deşi trebuie să fie vorba, de regulă, despre o producţie dintr-o franciză cunoscută şi care a stabilit recorduri de box office.

De exemplu, Robert Downey Jr. a primit 10 milioane de dolari pentru „SpiderMan: Homecoming”, deşi apariţia sa pe ecran în timpul acestui film a însumat aproximativ 15 minute.

Alţi actori, potrivit Variety, sunt dispuşi să oscileze între artă şi business, chiar dacă este necesar să renunţe la încasări mari.

Leonardo DiCaprio a câştigat 20 de milioane de dolari pentru „Inception”, dar a primit un salariu înjumătăţit pentru filmul „Once Upon a Time in Hollywood” al lui Tarantino.

Potrivit listei publicate de Variety, citată de adevarul.ro, Daniel Craig a primit 25 de milioane de dolari pentru apariţia sa în filmul „Bond 25”, care va avea premiera în 2019.

Câştigul lui Tom Cruise pentru apariţia în „The Mummy” (2017) s-a situat între 11 şi 13 milioane de dolari, în timp ce câştigul lui Harisson Ford pentru „Indiana Jones 5” (2020) este estimat între 10 şi 12 milioane de dolari.

În lista publicată de Variety.com urmează, la pragul de 10 milioane de dolari, actorii: Sandra Bullock (pentru „Minions” – 2015), Leonardo Dicaprio („Once Upon a Time In Hollywood” ), Robert Downey Jr. („Spider-Man: Homecoming” – 2017), Kevin Hart („Jumanji: Welcome to the Jungle” – 2017) şi Chris Pratt („Jurassic World: Fallen Kingdom” – 2018).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri