Caută
Close this search box.

Codul Penal, făcut praf de PSD. Ce se întâmplă cu abuzul în serviciu

florin iordache

Discuţiile în plenul Comisiei Iordache au relevat intenţia PSD de a face praf Codul Penal. Astfel, abuzul în serviciu ar urma să fie exonerat până la concurenţa sumei e 50.000 de euro. Florin Iordache, preşedintele comisiei, susţne că este vorba despre o propunere venită de la CSM, dar instituţia neagă acest lucru, informează Mediafax.

Florin Iordache, la sesizarea Comisiei de la Veneția: Ce să constate? Nu poate fi peste deciziile CCR

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ar fi prezentat în Comisia pentru lLegile Justiţiei un amedament la Codul Penal, susţine Iordache. Acesta prevede un prag de 50.000 de euro pentru abuzul în serviciu comis de alte persoane decât funcţionarii publici. Politicianul spune că PSD va susţine propunerea.

Codul Penal, mărul discordiei

Consiliul anunţă că a înaintat comisiei un punct de vedere asupra solicitării Ministerului Finanţelor Publice, de modificare a Legii nr.241/2005 privind evaziunea fiscală.

În acest cadru s-a urmărit orientarea spre recuperarea prejudiciului şi nu preeminenţa măsurilor punitive. În contextul mai larg al dezbaterilor asupra modificărilor Codului penal, Consiliul a propus o abordare integrată a infracţiunilor economice, printr-o nouă variantă de incriminare a articolului 308 din Codul penal, care reglementează exclusiv infracţiuni săvârşite în mediul privat.

Subliniem, aşadar, că varianta de nepedepsire sau de atenuare a pedepsei, propusă de Consiliu, vizează anumite fapte săvârşite exclusiv de angajaţii din mediul privat, iar nu de către funcţionarii publici.

, arată CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri