Caută
Close this search box.

Dăncilă striveşte din nou limba română: «Orice om îi este teamă de o plângere penală»

Izvorul greşelilor de exprimare ale premierului Viorica Dăncilă pare nesecat. Întrebată, la Parlament, dacă îi este frică de o plângere penală, Dăncilă a răspuns: „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.

„Orice (corect: oricărui – n.n.) om îi este teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem (corect: să creadă – n.n.) în justiție. Dacă toată lumea merge pe acest considerent că oricui i se poate face o plângere penală, nu cred că este un lucru bun. Având în vedere cele apărute în spațiul public, ce a pățit și Victor Ponta”, a spus Dăncilă, întrebată, la Parlament, dacă îi este frică de plângeri penale.

 

Întrebarea a venit în contextul în care, duminică, Liviu Dragnea a susținut că unele ONG-uri, împreună cu PNL și USR, discută depunerea unei plângeri penale la adresa premierului.

Nu este singura greșeală facută de ieri de Dancilă, însă mai amintim doar una. Ea a mai spus: „Toată lumea trebuie să credem (sic!) în Justiție„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri