Caută
Close this search box.

„Un american la Paris” interpretata de un roman, dirijata de un italian

O amuzanta combinatie „internationala” intre titluri, compozitori, interpreti si dirijor este vineri seara, 19 iunie 2018, pe scena Salii Radio in programul ales.

Lucrarile atat de iubite ale lui George Gershwin : „Un american la Paris” si „Rapsody in blue” il vor avea solist pe tanarul pianist DANIEL PETRICA CIOBANU, unul dintre cei 6 finaliști ai ediției 2017 a Concursului Internațional de Pian Arthur Rubinstein de la Tel Aviv, concurs dintre cele mai importante la nivel internațional.

Precedate de o lucrare scrisa de S. Rachmaninov: Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră, op. 43, solistul serii va dovedi virtuozitatea ceruta de partiturile compozitorului rus, intelegerea mesajului muzical prin interpretare si sensibilitate si deschiderea dialogului cu orchestra, minunat sustinuta prin dirijorul italian DAVID CRESCENZI.

Orchestra Nationala Radio va deschide programul serii cu o lucrare a lui Paul Dukas – „Ucenicul vrajitor” – devenita foarte cunoscuta prin transpunerea in imagini a lui Wald Disney in 1940 in desenul „Fantasia”.

Prezenti in sala de concert sau alaturi de aparatele radio, cu transmisiune in direct pe undele Radio Romania Cultural si Muzical, acest concert va fi pentru melomani  o minunata marturie a valorilor muzicale, in compozitie si interpretare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri