Caută
Close this search box.

Cristian Țopescu: Timp de jumătate de secol a fost un simbol al Televiziunii Române

Cristian Ţopescu, cunoscut comentatorul sportiv, a murit la Spitalul Elias din Bucureşti.

Era internat la Secţia de Terapie Intensivă, ca urmare a unor complicaţii provocate de diabet şi de alte boli cronice.

Marea gimnastă Nadia Comăneci şi-a exprimat tristeţea după decesul comentatorului sportiv Cristian Ţopesc, căruia i-a mulţumit pentru „momentele minunate”.

Trupul marelui om de televiziune Cristian Ţopescu va fi depus joi, 17 mai, în Studioul 2 al Televiziunii Române, în intervalul 11.00-19.00, anunţă postul public de televiziune.

Timp de peste o jumătate de secol, Cristian Ţopescu, 81 de ani, a fost unul dintre cel mai iubite simboluri ale Televiziunii Române.

Datorită profesionalismului, curajului, patriotismului şi carismei domniei sale, Cristian Ţopescu a fost aproape un idol al mai multor generaţii de români”, se arată în comunicatul transmis de membrii CA al SRTv.

O enciclopedie a sportului

Nu e român care să nu fi trăit intens, împreună cu el, un meci de fotbal, de handbal, o competiţie de gimnastică sau de patinaj artistic. Cristian Ţopescu era o enciclopedie a sportului. Ar fi putut să bată oricând recordul de vorbe. Era meticulos, riguros şi pasionat. Mereu interesat să transmită cât mai multe informatii: despre jucători, echipă, miză, oraşul in care se desfasura competiţia sau stadionul care o găzduia, arată stiri.tvr.ro.

A comentat cu plăcere toate sporturile, dar mai ales handbal masculin, gimnastică, tenis şi fotbal.

VEZI IMAGINI

Cristian Țopescu s-a născut pe 26 martie 1937, în Bucureşti. A absolvit Şcoala de Grăniceri de la Oradea și Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport. A făcut sport de performanţă la Clubul Sportiv Steaua Bucureşti, între 1953-1964, unde a practicat hipismul. A cucerit titlurile de campion naţional în proba de sărituri peste obstacole în 1960 şi 1962. S-a retras din activitatea sportivă și a devenit, din 1967, reporter sportiv la Televiziunea Română. Ulterior a devenit comentator sportiv. A fost redactor-şef al Redacţiei Sport a TVR (1992-1997) şi director general adjunct al TVR (1997-1999).

Pentru activitatea sa a primit nenumărate premii și distincții. Cele mai importante dintre ele sunt Decoraţia regală ‘Nihil Sine Deo’, pentru merite deosebite aduse sportului românesc, acordată de Regele Mihai I, la 13 septembrie 2010 și Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Cavaler, conferit de preşedintele României, Klaus Iohannis la 22 martie 2017.

Cristian Țopescu era căsătorit cu realizatoarea TV Christel Ungar, cu care are un fiu, Felix Sebastian. Comentatorul mai are doi copii din două căsătorii anterioare, Cristina (crainică şi realizatoare TV) şi Cristian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri