Caută
Close this search box.

Cel mai mare Bookfest din istorie începe pe 30 mai

Aflăm de la organizatori: o experiență extraordinară îi așteaptă pe vizitatorii celei de-a XIII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care anul acesta va avea loc în perioada 30 mai – 3 iunie, în cel mai mare spațiu expozițional de la Romexpo, pavilionul B2, cu o suprafață de peste 15.000 mp, cu 50% mai mare decât în anii trecuți. Standuri considerabil mai mari decât în anii trecuți, deci și o ofertă de carte mult mai diversă, cu reduceri considerabile de preț, precum și mai multe spații de evenimente gândite astfel încât să ajute publicul să se bucure de cele mai diverse lansări de carte ale celor peste 150 de expozanți și ale Invitatului de Onoare, Statele Unite ale Americii. Vor fi circa un milion de cărți la această ediție, cu reduceri care merg până la 80% la Curtea Veche Publishing din prețul de copertă, câteva sute de evenimente, proiecții de filme și lansări de carte de care publicul se poate bucura în cele cinci zile de Bookfest.

Sunt ani de zile de când, ca mulți alți editori, am tot visat să putem primi publicul Bookfest la Romexpo în acest nou pavilion B2; sper ca și experiența vizitatorilor să fie una cu adevărat plăcută pentru că Bookfest 2018 este un eveniment organizat la cele mai înalte standarde și, îndrăznesc să spun, cu cele mai frumoase standuri dedicate cărților”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul Bookfest.

Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Varujan Vosganian, Vintilă Mihăilescu, Augustin Lazăr, Andrei Pleșu, Tatiana Niculescu și  Veronica D. Niculescu sunt doar câteva dintre personalitățile care marchează agenda celor cinci zile de Bookfest.

Copiii vor avea propriul lor Bookfest – Bookfest Junior, un spațiu dedicat exclusiv lansărilor și evenimentelor pentru cei mici

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Statelor Unite ale Americii din București. Pentru al treilea an consecutiv, Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Parteneri: Julius Meinl, Cumpăna, Klarmedia (partener monitorizare presă), Cris-Tim.

Parteneri media: Hotnews.ro, Radio România Cultural, Observator Cultural, Accente, Sinteza.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut  (București, 24-28 mai 2017) au fost prezente peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al acestei ediții a fost Suedia, fiind prezente nume precum Mårten Spångberg, Stina Wirsén, Cecilia Hansson, Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson și Fredrik Backman. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia și Israel.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri