Caută
Close this search box.

De coșmar: Comisia Europeană dă în judecată România

Nimeni nu s-ar fi așteptat la o astfel de acționare în judecată, chiar dacă în chestiunea în cauză avem probleme mari și vechi, care nu piteau să nu explodeze, cumva. Comisia Europeană a anunțat joi că trimite șase țări, inclusiv România, în fața Curții de Justiție, pentru nerespectarea valorilor-limită de calitate a aerului convenite la nivel european, conform Euractiv.

Demersul Comisiei împotriva Franței, Germaniei, Italiei, României, Marii Britanii și Ungariei în fața Curții de Justiție a UE se referă la neadoptarea măsurilor corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depășire a acestor valori. România e trimisă în fața Curții de Justiție din cauza nivelurilor ridicate persistente de particule în suspensie.

Cazurile grave și luate în discuție sunt cele ale oraşelor Bucureşti, Iaşi şi Braşov, acolo unde valorile limită zilnice ale particulelor de praf au fost depăşite constant încă din ziua când Directiva Comisiei a fost transpusă în legislaţia noastră.

În zona metropolitană București, valorile-limită zilnice au fost depășite în mod persistent încă de la momentul în care dreptul Uniunii a devenit aplicabil României, iar în 2016 acestea au fost depășite pentru o perioadă de 38 de zile. Astfel, valorile-limită stabilite în legislația UE privind calitatea aerului înconjurător (Directiva 2008/50/CE) ar fi trebuit atinse în 2010, potrivit unui comunicat al Bruxelles-ului.

Hotărârea acționării în justiție vine în urma Summitului ministerial privind calitatea aerului, convocat de comisarul european pentru Mediu, Karmenu Vella, la 30 ianuarie 2018, ca o ultimă încercare de a găsi soluții la problema gravă a poluării în nouă din statele Uniunii Europene. (foto 4tunning.ro)

Un răspuns

  1. Brașovenii îl vor da în judecată pe primarul Scripcaru ca să plătească din buzunarul lui amenda inițială de 1.200.000 de euro plus 125.000 de euro penalizarea zilnică, mai ales că averea lui făcută din bani furați, îi permite, bașca mai sunt și băieții deștepți care i-au dat șpăgi grase penru a construi blocuri peste toate dealurile centrale. Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri