Caută
Close this search box.

Dragnea dă vina pe Iohannis pentru că Orban a depus o plângere penală împotriva lui Dăncilă, clamând: Tentativă de lovitură de stat

Liviu Dragnea, liderul PSD, reacționează, după ce Ludovic Orban, liderul PNL, a depus o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă.

Plângerea lui Orban a ajuns deja la DIICOT, însă Dragnea dă vina pe Iohannis, pe care îl acuză de „tentativă de lovitură de stat”.

Ludovic Orban, aflat la Iaşi, susţine că a depus azi o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Orban o acuză, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Conform plângerii lui Orban, ar fi vorba despre: „înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului„.

Orban a spus că a depus o sesizare şi împotriva lui Liviu Dragnea, considerând că este o obligaţie morală a sa: „Nu am putut să mă fac că nu văd cum România este făcută praf de un clan de pigmei obişnuiţi să se joace în nisip cu lopăţica pe malul lacului Belina. Am depus această sesizare

„Interesele fundamentale ale României”

Am depus o sesizare la PICCJ privind anumite fapte săvârşite de Viorica Dăncilă, dar şi de preşedintele Liviu Dragnea. Această sesizare este depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetăţean al României. Am considerat o obligaţie morală pentru mine. Niciodată nu am acceptat să închid ochii, să tac, să fiu pasiv, atunci când am constatat lucruri grave care afectează interesele fundamentale ale României, iar ceea ce se întâmplă de o bună bucată de vreme riscă să distrugă orice urmă de credibilitate a României pe plan extern, riscă să dinamiteze punţi care au fost construite în zeci de ani de România şi alte ţări, de asemenea riscă să pună în pericol interese fundamentale ale României care sunt puse pe tarabă ca la talcioc de Dragnea şi de acoliţii lui pentru diferite interese de natură personală”, a declarat Ludovic Orban, citat de Adevărul.

„Este operaționalizarea amenințărilor domnului Iohannis la adresa premierului Dăncilă. Când am spus că este vorba despre acțiuni de ordin mafiot, m-a contrazis. S-a dovedit că am avut dreptate. Este o tentativă de lovitură de stat. Domnul Iohannis, având experiență cu cele șase case, vrea să preia controlul și asupra Palatului Victoria”, a spsu Liviu Dragnea, citat de Digi24.

„Este o tentativă de a prelua puterea. Nu vom ceda. Este o acțiune violentă, nedemocratică și neconstituțională de a bloca un guvern care a adus bunăstare și aduce bunăstare românilor și de a instala un guvern care să taie salariile românilor.

Nu există niciun sâmbure de adevăr în ce scrie în acea plângere penală. Trebuie să ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac aceste lucruri. Eu nu avertizez, doar constat cu amărăciune și cu dispreț.

Președintele Iohannis nu poate lucra cu nicio instituție, dacă nu îi este aservită, nu poate avea o relație instituțională”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă PSD pregătește un plan pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a declarat că nu vrea să discute despre suspendare, dar a dat de înțeles că, din punctul de vedere al partidului său, președintele a încălcat Constituția.

2 răspunsuri

  1. He, he! Amandoi incep sa-mi placa din ce in ce mai mult, sigur ca si ceata lui dragnea poate incepe un process impotriva lui malai-mare, si pe aceleasi chestii, insa mai sigur, pe altele, precum deraiere serioasa de la indeplinirea indatoririlor, consum exagerat de fonduri, etc., in sfarsit , e bine ca lupta incepe a se da la lumina zilei si prin instante, populatia va intelege ca varianta propusa de mine este UNICA SOLUTIE de salvare a natiei si statului…pentru ca chiar daca cei doi mufloni vor fi inlocuti, oricine va veni , vor fi la fel, poate chiar mai „buni”…cea ce fac romanii -TOT ASTEPTAND- este pierdere de timp, ACUM este timpul sa actionam, trebuie sa cerem intoarcerea la Monarhie , insa NUMAI cu aport Englez, si cei zece mii de fruntasi care vor conduce natia, pana in cel mai mic catun, sunt in asteptare, facand bani cinstit( si pentru ei si pentru tarile respective) si consolidandu-si renumele de inalti profesionisti si adevarati oameni, onesti si sinceri in tot ce fac, de acestia are nevoie Romania, iar stabilitatea maxima posibila , si pe secole, va fi garantata de Monarhia cu aport Englez…

  2. Tariceanu: orban e nebun(…)___–-___Mai degraba orbanul s-a incins peste masura, de cand iohanis il foloseste pe post de vatrai, ca sa scormoneasca printer butucii arzand, ai pesedistelor, care -nimic de zis- au cam tabarat pe bietul malai-mare, de nici cu merkel si cu junk,nu le vine de hac…Sunt curios daca cineva stie un alt caz, in care seful statului (prin gura nebunului- se zice) acuza pm-ul si guvernul de crime capitale si acestia sunt inca in functii( ba fac si misto, de acuzatii) , iar armata nu intervine, de o parte sau alta…de accord, la noi armata si chiar si politia, etc., nu au-istoric- asemenea curaj, iar serviciile nu pot sa intervina , pentru ca , cu stirea lor se deruleaza marele circ…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri