Caută
Close this search box.

Iohannis dorește în continuare demisia lui Dăncilă și îi transmite lui Dragnea că a văzut prea multe filme cu mafioți

Klaus Iohannis, aflat la Sofia, la reuniune Consiliului Europeana, a criticat din nou atitudinea Guvernului Dăncilă în legătură cu mutarea ambasadei României la Ierusalim. Totodată, Iohannis rămâne la părerea că Dăncilă trebuie să demisioneze.

Iohannis, întrebat azi, la Sofia, dacă îşi menţine solicitarea adresată premierului Viorica Dăncilă de a demisiona, a răspuns: „Evident că da„.

Iohannis a mai spus că rolul său este de a veghea, iar în situaţia în care observă că lucrurile merg prost, este obligaţia sa să atragă atenţia.

„Dacă celor de la PSD şi din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda, atunci n-au decât să lucreze mai bine”, a afirmat preşedintele.

„Noi facem parte cu adevărat din Uniunea Europeană, că reușim să gafăm din când în când este iarăși adevărat”, a declarat președintele Iohannis. El a reproșat premierului că s-a dus în Israel fără a se consulta nici cu președintele, nici cu specialiști.

O să evaluez această chestiune, dar să mai citească un pic legea și să se informeze de la sursa primară”, a spus președintele răspunzând întrebărilor jurnaliștilor în legătură cu reproșurile făcute de Liviu Dragnea legate de faptul șeful statului nu se consultă și nu informează Guvernul și Parlamentul după ce participă la reuniuni externe.

Referitor la solicitarea de demisie a premierului, Iohannis a spus că ”Nu-mi permit să ameninț pe nimeni, ar fi o atitudine primitivă. Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioți este problema sa”.

Iohannis a făcut aluzie la declarațiile lui Dragnea, care a spus  recent că președintele României a amenințat-o pe Viorica Dăncilă ”în stil mafiot”.

N-a fost nici război, n-a fost nici pace” între Palate, a mai spus președintele. „Nu stau să asist până când dăm cu oiștea în gard. Cred că este obligația mea să atrag atenția, să convoc la discuții. A, că celor de la PSD nu le place să le arate cineva oglinda, atunci să lucreze mai cu spor, mai bine”, a adăugat Klaus Iohannis.

El a explicat că pe subiectul ambasadei nu intrăm într-o logică de adversitate cu Statele Unite. „Îmi displace profund că sunt persoane în România care încearcă să inducă ideea că trebuie să alegem între SUA și UE”, a menționat președintele.

Klaus Iohannis a spus, pe de altă parte, că nu s-a pus problema ca liderii europeni reuniți miercuri și joi la Sofia să adopte o declarație referitoare la Ierusalim. El a spus că subiectul nu a fost abordat miercuri seara nici măcar în discuțiile particulare.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat și decizia Autorităţii Palestiniene de a-l chema pentru consultări pe ambasadorul din România, în urma participării ţării noastre la ceremoniile organizate înaintea mutării ambasadei SUA la Ierusalim. Șeful statului spune că lucrurile se vor rezolva de la sine. „Nu trebuie să exagerăm nici unii, nici alţii”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri