Caută
Close this search box.

Tăriceanu, infuriat din cauza plângerii penale împotriva lui Dăncilă și Dragnea: Acțiunea lui Orban «denotă o fază de nebunie»

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și președintele Senatului, a declarat că plângerea penală depusă de Ludovic Orban, liderul PNL, împotriva premierului Dăncilă ”denotă o fază de nebunie”.

Tăriceanu susține că plângerea lui Orban depusă la Parchet se referă la ”o serie de opţiuni politice pe care primul ministru şi Guvernul care îl conduce le-a luat” și a catalogat-o drept ”un demers deliberat”.

”Evident că este un demers deliberat din partea liderului PNL. Acum, sigur, nu mă pot abţine să îmi pun întrebarea: care este resortul acestui demers? Este rezultatul limitelor de gândire pe care le are – şi aşa crede că se duce acţiunea în politică -, este o componentă care denotă o fază de nebunie, în momentul în care mintea îţi derapează grav, sau este, poate, o acţiune care face parte dintr-un plan bine alcătuit a declarat Calin Popescu Tăriceanu, la Antena3.

Tăriceanu afirmă că plângerea penală vizează ”o serie de opţiuni politice” ale Guvernului şi premierului.

”Plângerea lui Orban se referă la o serie de opţiuni politice pe care primul ministru şi Guvernul care îl conduce le-a luat, opţiuni politice care nici măcar nu sunt cu adevărat nişte opţiuni. Memorandumul la care aţi făcut referire în legătură cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, am văzut memorandumul şi pot să vă spun numai în principiu fără să vă dau detaliile, porneşte de la ideea necesităţii unei evaluări, a unei analize asupra oportunităţii mutării ambasadei”, a mai spus Tăriceanu.

Ludovic Orban a depus ieri o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ce spune Horodniceanu

Daniel Horodniceanu, procurorul-şef al DIICOT, a declarat ieri, tot la Antena3, că plângerea lui Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD Liviu Dragnea nu a ajuns încă și a explicat că sesizarea a fost direcționată la instituția pe care o conduce pentru că înalta trădare ține de competența acesteia.

”Așa spune legea, pentru că ține de infracțiunile împotriva siguranței naționale”, a explicat Horodniceanu, care a mai spus că încă nu a comunicat cu procurorul general, dar că ”vom vedea dacă plângerea întruneşte toate elementele de fapt solicitate de Codul de procedură penală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri