Caută
Close this search box.

Expoziția “Postindustrial : Zâne” în spațiul Rezidenței BRD Scena9

Organizatorii invită miercuri, 23 mai, între orele 19:00 – 22:00, pasionații de fotografie documentară la vernisajul expoziției “Postindustrial : Zâneal artiștilor Ioana Cîrlig și Marin Raica, primul proiect din programul curatorial produs de Rezidența BRD Scena9.

Ioana Cîrlig și Marin Raica sunt doi artiști români care se ocupă cu fotografia documentară. Pentru a lucra la proiectul Post-Industrial Stories / Povestiri Post-Industriale, în anul 2012 s-au mutat în Brad, apoi în Valea Jiului, unde trăiesc și în prezent o parte din timp. (…) Asemănarea dintre cele două proiecte ține de zona geografică în care se desfășoară. Sau mai degrabă de faptul că Ioana Cîrlig și Marin Raica fotografiază undeva departe de capitală, în zone mono-industriale care se întorc încet la rural, sau direct în zone rurale. Deci, fie că vorbim de ruinele industriei socialiste, sau de călătoria uneori fantastică în lumea satului, aceasta din urmă ajunge să fie un punct de referință. În primul caz, e vorba de un declin, de o retrogradare, de o regresie a orașelor mici industriale la stadiul pre-urban. În al doilea caz, e vorba de viața intimă a satului, în care, după modernizarea societății românești din timpul socialismului, dar și după conectarea acesteia la realitatea globală, după revoluție, mai rămân parcă în unele locuri izolate din România niște fragmente dintr-o lume pre-modernă. Astăzi o privim cu duioșie, ca pe o copilărie a umanității” (Ionuț Cioană, fragment din textul expoziției)

Curatorul invitat din acest an, Ionuț Cioană, propune în spațiul Rezidenței BRD Scena9 două expoziții, prima dintre ele fiind proiectul “Postindustrial : Zâne” al artiștilor Ioana Cîrlig și Marin Raica.

Rezidența BRD Scena9 este un proiect inițiat și susținut de BRD – Groupe Societe Generale care dorește să contribuie la crearea de noi producții artistice, încurajează reflecția și dezbaterile legate de artă și cultura contemporană, atrage categorii diverse de public către domeniul artei contemporane.

Pentru programele conexe expozitiei “Postindustrial : Zâne” (artist talk & lansarea catalogului expoziției, ateliere educaționale pentru copii, tururi ghidate) vă rugăm să urmăriți pagina de Facebook Rezidența BRD Scena9.

Finanțator: BRD – Groupe Societe Generale

Co-producător: Asociația Ephemair; Partener: Corcova, Roy & Dâmboviceanu

Programul de vizitare al expoziției: 

Marți – Vineri: 16h00 – 20h00

Sâmbătă – Duminică: 11h00 – 20h00

Rezidența BRD Scena9, str. I.L. Caragiale, nr. 32, București

Link eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1948945241817635/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri