Caută
Close this search box.

Păcat: Simona Halep, cu evidente probleme medicale, pierde finala la Roma, dar vine Roland Garros-ul

Început incredibil de dificil pentru liderul mondial, Simon Halep, care, în primul set, a părut total neîncrezătoare în ea însăși, a fost nesigură fizic și a comis greșeli neforțate. 6-0 pentru Svitolina în 19 minute, lucru care nu i se întâmplă Simonei decât în cazuri cu totul neobișnuite. E clar că este o chestiune de ordin fizic și/sau psihic, în niciun caz de valoare sau abilități.

Setul doi a adus și primul game al Simonei, dar a venit imediat egalarea, 1-1, apoi 2-1 pentru Svitolina, break câștigat la avantaj. E clar că nu e ziua Simonei. A urmat 3-1 pe serviciul ucraianencei, după care Simona a condus cu 40-0 pe serviciul ei, pentru a rămâne în meci. Ea a redus diferența la 2-3, DAR A CERUT INTERVENȚIA MEDICULUI ȘI A PLECAT LA VESTIAR. E clar, Simona Halep are probleme medicale și ar fi mai bine să se menajeze pentru Roland Garros, care începe pe 27 mai și unde va fi oricum favorita nr.1, ea păstrându-și și locul 1 mondial, indiferent de rezultatul acestui meci.

Totuși, chiar și la 0-6 și 2-4 Simona revine, nu cedează și se apropie la doar un game, 3-4, apoi este 3-5 și 4-5, cu un superb efort al româncei în acest al nouălea game al meciului.  Svitolina pare însă mai concentrată și mai hotărâtă ca oricând și totul se încheie pe serviciul ei.

Elina Svitolina (23 de ani, locul 4 WTA, Ucraina) – Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) 6-0, 6-4.

Să nu uităm că nr.2 mondial, Caroline Wozniacki (campioană la Australian Open) și nr.3, Garbine Muguruza (campioană la Wimbledon), ca să nu mai vorbim de Jelena Ostapenko (deținătoarea trofeului la Roland Garros), au părăsit puternicul turneu de la Roma mult mai devreme decât Simona. (foto cotidianul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri