Caută
Close this search box.

Președintele palestinian a fost internat. Va rămâne în spital cel puțin până luni

Președintele palestinian, Mahmoud Abbas a fost internat de urgență și urmează să rămână în spital „cel puțin până luni” după dureri în piept și febră mare. Aceste probleme de sănătate vin  după operația la ureche de săptămâna trecută, informează AFP.

Oficialul palestinian care a făcut aceste declarații și care a cerut anonimatul, nu a oferit detalii suplimentare despre starea de sănătate a liderului palestinian admis la un spital din Ramallah, în Cisiordania ocupată, duminică dimineața. „Președintele va rămâne în spital cel puțin până mâine (luni)”, a spus el.

Aceasta este a treia oară când președintele Abbas a fost spitalizat într-o săptămână, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la ureche marți. El a urmat apoi o serie de examinări sâmbătă seara, înainte de a pleca o jumătate de oră mai târziu. Directorul spitalului, citat duminică de agenția de știri palestiniene Wafa, a declarat că rezultatele testelor au fost „excelente” și că sănătatea lui Mahmoud Abbas a fost „liniștitoare”. Starea de sănătate a președintelui palestinian în vârstă de 83 de ani, aduce des semne de întrebare fiind cunoscut faptul că este un mare  fumător.

Mahmoud Abbas a fost ales președinte al Autorității Palestiniene în 2005 după moartea liderului palestinian Yasser Arafat, pentru un termen de patru ani, dar a rămas în funcție în lipsa alegerilor datorate diviziunilor interne palestiniene cu Hamas, mișcarea islamistă în putere în Fâșia Gaza. El nu a numit niciun succesor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri