Caută
Close this search box.

Primar în vârstă de 75 de ani, bătut cu sălbăticie

În vârstă de 75 de ani primarul a ajuns la spital după ce a fost bătut crunt de un grup de naţionalişt. Totul s-a produs la un eveniment în memoria grecilor ucişi de turci în Primul Război Mondial și este vorba de primarul oraşului Salonic, al doilea ca mărime în Grecia după capitala Atena, Yiannis Boutaris, conform relatărilor BBC, citate de Agerpres.

Primarul Salonicului, cunoscut pentru convingerile sale antinaţionaliste, era prezent la o ceremonie în amintirea Genocidului Grecilor Pontici, în momentul în care a fost agresat. Aproximativ 12 naţionalişti i-au cerut lui Boutaris să părăsească zona în care avea loc evenimentul şi apoi l-au bătut cu sălbăticie.

“A fost un coşmar. M-au atacat câteva persoane. Mă loveau peste tot”, a declarat Yiannis Boutaris.

Boutaris a fost ajutat de asistenţii săi să părăsească zona şi a fost dus la spital, unde a petrecut noaptea sub observaţie.

A intervenit însuși premierul Greciei, Alexis Tsipras care, a condamnat agresiunea, precizând că atacatorii vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

“A fost o tentativă fascist de a-l ataca şi intimida pe primar”, a reacţionat şi partidul de stânga Syriza, care este la guvernare.

Şi principalul partid de opoziţie, Noua Democraţie, a condamnat ferm atacul şi a cerut arestarea agresorilor. (foto stirileprotv.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri