Caută
Close this search box.

Bombă: nu mai suntem obligați să prezentăm buletinele

În sfârșit, o veste bună și un aer de normalitate în ”nebunia” care ne împresoară tot mai sufocant în vremea din urmă: cetățenii români pot refuza să mai ofere buletinul atunci când le sunt solicitate, în relația cu instituțiile sau companiile de servicii. Prevederea apare în Regulamentul european privind protecţia datelor, care ar trebui să intre în vigoare în toate statele UE, din 25 mai, potrivit Realitatea TV.

Astfel, codul numeric devine mai important şi nu ar trebui să fie folosit decât în cazul în care chiar este nevoie de el, sau în cazul în care este cerut de autorităţi, deoarece în baza lui putem fi identificaţi în foarte multe situaţii, scrie capital.ro.

Opoziţia la prelucrarea datelor se poate manifesta în situaţiile în care cineva ne prelucrează datele pentru îndeplinirea unei sarcini care serveşte unui interes public sau în scopul unor interese legitime. Prin urmare, ne putem opune doar atunci când prelucrarea se face în baza unuia dintre aceste două temeiuri. (foto legestart.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri