Caută
Close this search box.

Fiestă în Turda, la 57 de ani după ce Arieșul câștiga Cupa României la fotbal

Dacă sportul clujean a fost onorat din plin de băieții de la CFR, noii campioni ai României la fotbal, ei bine, iată că succesele sportive ale județului Cluj nu se opresc nici pe departe aici. De ce? Pentru că trebuie să mai ”bifăm” și o cupă europeană, de data asta la handbal masculin, ajunsă pe … malurile Arieșului. Acolo de unde, în 1961, o anonimă divizionară secundă la fotbal, Arieșul, venea la București și învingea Rapidul în finala Cupei României. Și să revenim la handbal: AHC Potaissa Turda, echipă înființată în anul 2000, a cucerit în premieră Cupa Challenge, a treia competiție inter-cluburi a Europei, deşi a fost învinsă de formaţia elenă AEK Atena cu scorul de 27-26 (11-18), în Sala Olimpică ”Nikos Gkalis” din Atena, în manşa secundă a finalei.

În tur, Potaissa Turda învinsese categoric, 33-22 (14-11), iar cu 59-49 la general câştigă  trofeul Challenge Cup, prima cupă europeană adusă la Turda.

Potaissa Turda îşi trece trofeul în palmares pentru prima dată, după a doua finala consecutivă. În sezonul trecut, Potaissa a pierdut finala Challenge Cup, fiind învinsă în ”dubla” cu Sporting Lisabona

România a bifat trei faze finale de cupe europene în 2018: CSM Bucureşti la Turneul Final Four al Ligii Campionilor (medalie de bronz), SCM Craiova în Cupa EHF, pe care a câştigat-o (ambele la feminin), respectiv Potaissa Turda, care a câştigat Challenge Cup (masculin).

Challenge Cup la handbal masculin a fost cucerită anterior de alte trei echipe româneşti: Steaua Bucureşti şi HC Odorhei câte o dată, iar UCM Reşiţa de trei ori.

Iată-i pe eroii acestui mare succes:

Potaissa: Ionuţ Irimuş, Ludovic Varo – Georgică Cîntec (4 goluri), Ionuţ Rotaru (2), Roland Thalmaier (2), Roman Zacaciurin, Mihai Alexandru Asoltanei (5), Dragoş Iancu (1), Cristian Adomnicăi (3), Radu Alexandru Lazăr, Radu Ionuţ Ştef, Nenad Savic, Marius Alin Szoke (3), Radu Cristian Ghiţă (3), Lucian Marian Ignat, Iulian Stamate (3). Antrenor: Horaţiu Gal. (foto Digisport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri