Caută
Close this search box.

Eugen Teodorovici pentru Klaus Iohannis: România nu are riscuri fiscale

teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că preşedintele României, Klaus Iohannis, ar trebui să-şi exprime mai întâi poziţia faţă de „ce se întâmplă azi în Justiţie”. Abia apoi poate să vorbească despre politicile economice ale Guvernului şi să întrebe dacă sunt bani, spune demnitarul, conform Mediafax.

Teodorovici respinge oferta de mediere a preşedintelui Iohannis, negând războiul dintre Guvern şi BNR

Eugen Teodorovici: Nu sunt riscuri fiscale pe termen scurt

România nu se confruntă cu riscuri de sutenabilitate fiscală pe termen scurt şi sunt contrazise toate ştirile false alarmiste privind capacitatea statului de a plăti pensiile şi salariile, a precizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

România a înregistrat progrese pentru 68% dintre recomandările UE. Este vorba de progresele înregisrate în privinţa recomandărilor din ultimii 5 ani”, a spus Eugen Teodorovici.

Aceasta după ce Comisia Europeană a atenţionat că România trebuie să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar. Executivul european a atras atenţia că evoluţiile politice din ultimul an „generează dubii privind ireversibilitatea progreselor în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt”.

Tot Cioloş e vinovat

În replică faţă de mesajul Executivului comunitar, ministrul Finanţeloir de la Bucureşti a arătat că recomandarea din Semestrul European 2018 „solicită României să ajusteze deviaţia semnificativă care a avut loc în 2016”. Eugen Teodorovici a sugetar astfel că guvernul lui Dacian Cioloş a provocat acea deviere.

Ajustarea va începe în 2019, când soldul ESA se va îmbunătăţi cu peste 0,5 puncte procentuale şi va continua în 2020.

, a menţionat Eugen Teodorovici, într-un briefing de presă care nu a fost urmat de întrebări/răspunsuri.

Potrivit unui document prezentat de ministrul Finanţelor, 16 state din UE nu se încadrează în 2018 în regula deficitului structural, conform prognozei de primăvară 2018 a Comisiei Europene: Franţa, Italia, Austria, Finlanda, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia, Ungaria, Polonia, România, Slovenia, Slovacia, Irlanda, Letonia şi Cipru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri