Caută
Close this search box.

Specialiștii au confirmat. Adevărul despre legumele congelate

Iarna şi primăvara, varietatea de legume proaspete scade, fiind esenţial să-ţi suplimentezi meniul zilnic prin modalităţi accesibile. Una dintre cele mai la îndemână metode de a mânca sănătos pe timpul iernii şi a primăverii este să cumperi legume congelate.
Pentru a înţelege diferenţa dintre legumele proaspete şi cele congelate, să ne gândim un pic la procesul de recoltare şi transport: dacă ar fi culese când sunt bine coapte, legumele s-ar altera până când ar ajunge din Olanda sau o ţară şi mai îndepărtată pe rafturile din supermarket-ul românesc din care îţi faci cumpărăturile.
Aşadar, fructele şi legumele sunt recoltate când sunt încă necoapte şi îşi continuă procesul de măturare în timpul transportului, în condiţii artificiale, având într-un final un conţinut mai scăzut de vitamine şi minerale faţă de cele proaspăt culese din grădina bunicii şi chiar… faţă de cele congelate.
Este bine să consumi cât mai des fructe şi legume proaspete de provenienţă locală, însă poţi include în alimentaţia ta şi legume congelate de import, fără riscuri pentru sănătate!
Prin congelare imediată, legumele îşi păstrează vitaminele.
Produsele culese pentru a fi congelate sunt bine coapte şi conţin toate valorile nutritive specifice. Dacă sunt îngheţate rapid şi sunt depozitate la -18 grade, acestea îşi menţin conţinutul de vitamine şi minerale timp de mai multe luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri