Caută
Close this search box.

Straniu: Teodorovici spune că Iohannis nu trebuie să întrebe dacă mai sunt bani de salarii

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a dat un răspuns straniu preşedintelui Klaus Iohannis.

În opinia lui Teodorovici preşedintele României, ar trebui să-şi exprime mai întâi poziţia faţă de „ce se întâmplă azi în Justiţie” şi abia apoi să vorbească despre politicile economice ale Guvernului şi să întrebe dacă sunt bani.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii și salarii până la finalul anului și ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuțiilor din ultimele zile. „Mai aveți bani pentru pensi și salarii până la sfârșitul anului?„, a întrebat Iohannis.

„Am căutat să văd care sunt atribuţiile preşedintelui României şi n-am găsit nicăieri atribuţia să întrebe dacă sunt bani pentru pensii şi salarii. Atribuţiile dlui Iohannis sunt să asigure funcţionarea instituţiilor statului. Aş dori să văd care este poziţia preşedintelui faţă de ceea ce se întâmplă astăzi în Justiţie. În România sunt oameni care au stat în mod nejustificat în închisoare, dar de la dl preşedinte văd doar atacuri nejustificate pe zona de politici economice”, a spus Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

El a precizat că până Guvernul nu primește un răspuns pe Justiţie, nu se poate vorbi nimic altceva.

Ministrul Finanţelor a prezentat, la Palatul Victoria, o statistică potrivit căreia România are în prezent o rată de absorbţie a fondurilor europene de 17,02%, apropiată de media UE de 18,26%, suma totală absorbită fiind de 5,25 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri