Caută
Close this search box.

Cinstirea Eroilor

Memorial Day” (Ziua Memorială sau Ziua Eroilor) este o sărbătoare oficială, la nivel federal, în Statele Unite ale Americii, fiind sărbătorită în ultima zi de luni din mai/28 mai 2018. Denumită în trecut și „Decoration Day”, comemorează soldații americani care au căzut pe teatrele de luptă din lumea întreagă. A fost introdusă pentru a cinsti soldații unioniști uciși în Războiul American de Secesiune – dar a fost extinsă după Primul Război Mondial, pentru a onora memoria tuturor americanilor care au murit în războaie. Cu ocazia ”Memorial Day” se desfășoară o serie de evenimente comemorative în amintirea eroilor.

La Washington, mii de oameni vor urmării parada anual a motocicliștilor, închinată veteranilor. In fiecare an câteva sute de motocicliști se adună la marginea Washingtonului, după care mărșăluiesc prin centrul capitalei federale americane, în aclamațiile mulțimii.

De la Memorialul lui Lincoln până la Capitoliu, o coloană imensă de motociclete se va mișca în formație ca semn de cinstire pentru eroii Americii. Seara aparține însă muzicii.

O altă tradiție locală populară în weekendul Memorial Day este Concertul  oferit de o gamă largă de vedete, duminică 27 mai 2018, începând cu ora 20:00, pe peluza de vest a clădirii Capitolului SUA. Actorii Gary Sinise și Joe Mantegna vor găzdui concertul cu mai mulți interpreți celebri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri