Caută
Close this search box.

Titus Dobre, catalogat de liderii PSD drept trădător: Țara e condusă de Dragnea, Vâlcov și Shhaideh. Restul, executanți

Titus Dobre, fost ministru, deputat PSD de Constanța din anul 2012, vorbeşte despre ce se petrece în spatele uşilor închise ale PSD.

La 23 mai 2018, Dobre și-a dat demisia din PSD, după 19 ani petrecuți în partid şi s-a alăturat formațiunii PRO România, condusă de Victor Ponta.

Titus Dobre, fostul ministru al Turismului în guvernul Tudose, a comentat dur modul în care este condus PSD în acest moment. Dobre a vorbit pentru Info Sud-Est și G4Media despre o ”suprastructură” formată din trei oameni prin mâinile cărora trec spre ”validare” toate inițiativele legislative ale deputaților PSD înainte ca acestea să fie depuse spre dezbatere, verificare și vot. Grupul ”celor trei” ar funcționa asemenea unui filtru fidel lui Liviu Dragnea, iar treaba acestui grup este să spună ce inițiative ”sunt bune” și ce inițiative ”nu sunt bune” pentru partid.

Dobrea a fost ministru al Turismului în Guvernul Tudose și a intrat în dizgrația lui Liviu Dragnea, liderul PSD, după ce și-a exprimat public susținerea față de fostul premier, în timpul disputei dintre Dragnea şi Tudose.

”În primul rând, când am început sesiunea parlamentară din 2018, am observat cu stupoare că noi, în grupul nostru de la PSD, ca să facem o inițiativă legislativă, trebuia ca aceasta să treacă mai întâi printr-un filtru. Și am întrebat care e filtrul? Și mi s-a spus că sunt trei oameni. Atât. Trei oameni pe care nu îi cunoaștem…un filtru personal al domnului Dragnea, filtru care, din punctul meu de vedere, nu e legal. Pentru că mă cenzurează pe mine ca parlamentar”, a spus Titus Dobre.

Apoie, el a explicat cum trebuie să procedeze un deputat PSD care vrea să depună o inițiativă legislativă.

„Sunt oameni din umbră”

Titus Dobre: ”Acum se procedează așa: Inițiativa se depune la secretariatul grupului, secretariatul anunță mai departe liderul de grup, iar liderul de grup predă mai departe inițiativa către acești 3 domni sau doamne, nici nu știm ce sunt și ce pregătire au. Lucrul ăsta le-a fost adus la cunoștință colegilor din grupul parlamentar PSD de domnul Dragnea și secretarul general Marian Neacșu, care le-a spus: ”Băieți, de-acum așa se procedează!”. Înțeleg că procedura asta există din 2017… Sigur, tu poți să depui inițiativa legislativă și fără să treci de filtrul celor trei. Dar nu o să-ți fie votată niciodată inițiativa, dacă nu a fost validată mai întâi de grupul ăsta. N-am nicio bănuială despre cine ar putea fi vorba, nu știu, eu personal nu i-am cunoscut. Sunt oameni din umbră. Dar poate reușiți să aflați voi, presa, mai multe. Să vedem și noi, cine sunt?”.

sursa foto: info-sud-est.ro

Cât despre ieșirile repetate ale lui Liviu Dragnea la adresa jurnaliștilor, fostul ministru a spus că lui Dragnea îi este frică de presă și uneori nu își poate controla reacțiile:”Frică. Frică. Le este frică de presă (…)”.

Titus Dobre a vorbit și despre modul în care se iau deciziile în Guvernul Dăncilă și a explicat astfel și confuziile sau declarațiile contradictorii pe care miniștrii celui de-al treilea guvern PSD le fac uneori – pentru că nu ar avea autonomie în luarea deciziilor sau în momentul în care fac declarații publice, ci ar repeta sau prelua idei furnizate de cei care conduc de facto PSD, Guvernul și grupul parlamentar al partidului – Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Sevil Shhaideh.

„Doar ascultă ordinele trasate de Liviu Dragnea”

O mână de oameni se joacă cu destinele copiilor noștri: Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, Sevil Shhaideh și Viorica Dăncilă, dar dumneaei doar prin prisma faptului că e premier și își asumă deciziile, că în rest, dumneaei doar ascultă ordinele trasate de Liviu Dragnea. Sau ce, credeți că Dăncilă conduce Guvernul României? Iar doamna Olguța Vasilescu face ce îi spune Darius Vâlcov. Atât. Iar doamna Carmen Dan, la fel ca restul, sunt cu ”Săru’ mâna” la domnul Dragnea. E prima linie: Dragnea, Vâlcov, Shhaideh, apoi restul sunt executanți”, susţine Dobre

Spre exemplu, Titus Dobre a vorbit despre cazul ministrului Teodorovici care vrea să schimbe radical Codul Fiscal, pe care tot Teodorovici l-a asumat și promovat în guvernul Ponta:”… Teodorovici vrea să schimbe tot Codul Fiscal până la sfârșitul anului. Pe care tot el l-a asumat când era ministru în Guvernul Ponta. Deci nu mai e bun acum ceea ce a promovat el când era ministru în celălalt cabinet? A descoperit acum că nu mai e bun ceea ce tot el a făcut? Dar a descoperit Teodorovici că nu mai e bun Codul Fiscal? Sau asta vrea Darius Vâlcov? Vă spun eu că asta vrea Darius Vâlcov. Și știu ce spun”.

Fostul ministru al Turismului consideră că programul de guvernare nu mai este implementat încă de anul trecut și că, în prezent, a mai vorbi despre programul de guvernare este doar ”o glumă proastă”. Dobre a subliniat și că niciunul dintre cei care au lucrat la programul de guvernare nu mai este ministru, cu excepția lui Mihai Fifor.

Referitor la ieșirea necontrolată a lui Liviu Dragnea din 23 mai, atunci când șeful PSD a vorbit despre doi foști premieri pe care i-a numit ”șobolani”, Dobre a povestit că și el a fost numit ”șobolan”, într-o ședință, în fața mai multor colegi parlamentari. Ședința a avut loc imediat după învestirea guvernului Dăncilă și motivul supărării lui Dragnea a fost că Dobre l-a susținut public pe fostul premier Mihai Tudose:” ..Dar să știți că în vocabularul domnului Dragnea cuvântul ”șobolan” e folosit așa, soft. Atât poate al treilea om în stat… Eu am plecat din PSD pentru că nu am mai suportat bătaia de joc și modul în care funcționează partidului la București. Începând de la grupul parlamentar și terminând cu Guvernul României…”

CITESTE TOT INTERVIUL

Atac la adresa „dezertorilor”

Mai mulţi lideri PSD, printre care şi Mihai Fifor, ministrul Apărării şi vicepreşedintele PSD, au lansat joi atac la adresa „dezertorilor” din PSD.

Fifor a spus că decizia acestora de a se alătura „adversarilor politici” dovedeşte o lipsă crasă de onoare şi de respect atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi şi îi numeşte „trădători” care vor să împiedice cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare.

Ministrul de Interne Carmen Dan afirmă, într-o postare pe Facebook, referindu-se la cei care pleacă din PSD la partidul lui Victor Ponta, cărora li se adresează cu formula „doamnelor şi domenilor trădători”, că aceştia întorc spatele partidului şi electoratului, ceea ce reprezintă un gest lipsit de onoare şi cea mai pură definiţie a trădării politice.

De asemenea, Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) condamnă ferm decizia dezertorilor din PSD şi atrage atenţia că partidul rămâne unit pentru îndeplinirea programului de guvernare, a transmis, joi seară, liderul organizaţiei, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb.

Ea mai spune că „trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD, dar se înşală amarnic!”. Şi ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, are un mesaj pentru cei care au părăsit PSD pentru a se alătura adversarilor şi le transmite că este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid, mesajul său fiind aproape identic cu al ministrului Mihai Fifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri