Caută
Close this search box.

Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: Doar astfel românii pot reveni acasă

klaus iohannis

„Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor. Doar astfel românii pot reveni acasă”, le transmite Klaus Iohannis românilor din diaspora de Ziua Românilor de Pretutindeni.

„În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alții, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară, de aceeași limbă şi de aceleaşi datini.

Numeroasa diasporă românească contribuie la promovarea identității noastre, fiecare român fiind un purtător de mesaj al culturii și al obiceiurilor noastre.

Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor. Doar astfel, românii pot reveni acasă pentru a-și pune în slujba comunității toate aptitudinile, mentalitatea înnoită şi experiența dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice.

În acest An Centenar, în faţa atâtor provocări cotidiene, sunt tot mai potrivite spusele marelui Nicolae Titulescu:

«Nu se poate ca ceea ce a conceput mintea românească, ca ceea ce a simţit inima românească, să nu poată înfăptui energia românească.»

La mulţi ani, români de pretutindeni!”, le transmite Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, tuturor românilor care au ales să locuiască pe alte meleaguri.

 

 

Un răspuns

  1. „reveni acasa”….___––___ adica ii scuipa intre ochi pe adevaratii romani, pentru ca el si-a trimis restul familiei sa locuiasca in alta tara, desi nu aveau nici-un motiv serios, exceptie ca NU se simt si NU sunt romani…Motiv pentru care , nici macar in vizita nu mai vin in Romania…E un adevar simplu… Dar paradoxul este si mai mare , punand in ecuatie ca un sef suprem, de tara, isi trimite familia sa traiasca in alta parte, iar el este si parte a unei minoritati etnice si lingvistice, este parte a unei minoritati religioase si este exponentul unei minoritati politice actuale si trecute, de fapt este exponentul aparatului de represiune politica a comunistilor, este exponentul fostei securitati…Ce se intampla cu poporul roman?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri