Caută
Close this search box.

Războiul din Siria: militari ruși uciși într-un raid al militanților în Deir al-Zour

Cel puțin patru combatanți ruși au fost uciși de militanți în provincia estică Deir al-Zour, informează BBC.

Doi consilieri militari au murit atunci când bateria armatei siriene pe care o îndrumau a fost atacată. Cinci ruși au fost răniți și doi au murit mai târziu de rănile lor, a declarat ministerul apărării.

Armata Siriei a ocupat orașul Deir al-Zour în noiembrie anul trecut, dar luptătorii Statului Islamic rămân activi în provincie.

Numeroși militari ruși au murit de la începutul intervenției Moscovei în sprijinul președintelui Bashar al-Assad, în septembrie 2015. Oficial Rusia a pierdut aproximativ 90 de persoane în războiul civil sirian. De partea cealaltă, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că forțele sale au ucis până în acest moment 43 de militanți.

Agenția RIA Novosti a spus că „câteva grupuri teroriste mobile” au atacat bateria de artilerie a armatei siriene în timpul nopții. Răniții sunt tratați la un spital militar rus.

Grupul de monitorizare din marea Britanie pentru Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că atacurile au fost efectuate de luptători a Statului Islamic și că au fost uciși 35 de trupe pro-guvernamentale, inclusiv nouă ruși.

Pe lângă faptul că deținea centrele de aprovizionare ale luptătorilor Statului Islamic, provincia Deir al-Zour marchează, de asemenea, o diviziune între zonele deținute de forțele guvernamentale siriene și unitățile kurde siriene, inclusiv forțele democrate siriene sprijinite de SUA.

După șapte ani de război, guvernul sirian, susținut de regimul militar rus și iranian, controlează acum o mare parte din Siria centrală, inclusiv al doilea oraș ca mărime, Alep. Forțele rebelilor sunt acum concentrate în Idlib. După șapte ani de război, mai mult de 400.000 de persoane au fost ucise sau au dispărut, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului. Mai mult de jumătate din populația sa, 22 de milioane de locuitori, a fost nevoită să plece dic casele lor; cel puțin 6,1 milioane de sirieni au migrat intern, iar alte 5,6 milioane trăiesc în străinătate, marea majoritate a acestora în țările vecine, cum ar fi Libanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri