Caută
Close this search box.

Băsescu se «autodenunță»: Și el a discutat cu Peres și Netanyahu despre mutarea ambasadei la Ierusalim

Traian Băsescu susține că şi el a purtat discuţii cu fostul preşedinte Shimon Peres și cu premierul Benjamin Netanyahu despre mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Băsescu a declarat, la România TV, că a avut, în vremea mandatului său de preşedinte al României, discuţii cu Shimon Peres, fost președinte la Israelului, şi cu Beniamin Netanyahu, premier, despre mutarea ambasadei la Ierusalim.

Afirmand că face un “autodenunț“, Băsescu arăta că cei doi oameni politici din Israel l-au întrebat dacă poate muta ambsada, iar el a spus – nu. Se pare însă că acum el are altă părere decât atunci când era președinte.

 

„Îmi fac un autodenunţ, acest subiect l-am discutat şi cu Shimon Peres şi cu Netanyahu.

Chiar şeful statului a avut o reacţie nefericită, spunând ştiu eu ce or fi discutat ei cu evreii, după care şi-a cerut scuze. E greu să mai dregi relaţia bilaterală, o asemenea abordare.

Cert e că am lansat un subiect de mare interes şi pentru Israel şi pentru ţările arabe, iar noi în stil dâmboviţean, spunem că mai avem nevoie de o lună ca să reflectăm. Trebuiau să decidă de zece ori până acum mutarea ambasadei. Noi am pierdut averea pe care am avut-o acolo, credibilitatea cu Israelul şi cu ţările arabe.

Acum să faci paşi înapoi, trataţi-ne iar cu credibilitate. S-a dus”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Folosind cuvântul /autodenunț/, Băsescu a criticat faptul că  Ludovic Orban a depus o plângere penală împotriva lui Dăncilă.
Ludovic Orban, preşedintele PNL, a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.
Plângerea lui Orban a ajuns la DIICOT, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri