Caută
Close this search box.

Reacția lui Toader după decizia CCR: Președintele nu are abilitate pentru evaluarea procurorilor de rang înalt

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut prima reacție după decizia Curții Constituționale potrivit căreia există un conflict constituţional între Executiv şi Preşedinţie, precizând că preşedintele României nu are nicio abilitare legală pentru evaluarea procurorilor de rang înalt.

„Decizia CCR valorifică principiul constituţional potrivit căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului justiţiei. Preşedintele României nu are nici o abilitare legală pentru evaluarea competenţelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang înalt, spre deosebire de ministrul justiţiei care are astfel de competenţe, stabilite atât la nivel constituţional cât şi la nivel infraconstituţional”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constituţională a decis că există un conflict instituţional, după ce Guvernul a sesizat un posibil conflict între Executiv şi Preşedinţie, ca urmare a faptului că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri