Caută
Close this search box.

Vicepreşedintele CSM, conferenţiar prin fals în acte publice. Ce legături are cu Tudorel Toader

Procurorul Codruţ Olaru, vicepreşedinte al CSM şi fost şef al DIICOT, a ajuns conferenţiar universitar încălcând legea, context în care Parchetul General ar trebui să se autosesizeze, a atras atenţia jurnalista Emilia Şercan, care a publicat o investigaţie pe această temă.

FOTO: Iasi TV Life

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Codruţ Olaru, a ajuns conferenţiar universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti prin fals în acte publice, a dezvăluit marţi, într-un articol publicat în pressone.ro, jurnalista Emilia Şercan.

„Dacă v-aţi întrebat vreodată cum se face că unii reuşesc să facă într-un timp extrem de scurt ceea ce alţii nu reuşesc într-o viaţă întreaga, răspunsul este simplu: tupeu şi spate. Procurorul Codruţ Olaru, vicepreşedinte al CSM şi fost şef al DIICOT, este un astfel de exemplu.

A devenit doctor în baza unei teze plagiate, care i-a fost coordonată de Tudorel Toader. În trei ani şi zece luni a ajuns de la gradul de caporal la cel de general, el fiind procuror, nu militar. Iar când reuşeşti astfel de lucruri, pentru că ai spate, începe să apară şi tupeul şi începi să crezi că cerul este limita”, a scris Emilia Şercan pe pagina sa de socializare.

Potrivit jurnalistei, Codruţ Olaru şi-a dorit să ajungă şi dom’ profesor, că dom’ doctor şi dom’ general nu mai erau de ajuns.

„Doar că pentru a ajunge profesor a comis un lung şir de falsuri grosolane în acte publice, care pentru orice fraier muritor de rând ar însemna puşcărie. Codruţ Olaru a declarat în fals că îndeplineşte criteriile necesare pentru a ajunge conferenţiar. Nu le îndeplinea. Avea nevoie de 60 de puncte. A declarat 90. În realitate abia ajunge la 30. A declarat în fals că a fost directorul unor granturi de cercetare ştiinţifică.

Acele granturi sunt proiecte de dezvoltare instituţională, iar el nici măcar nu a făcut parte din acele echipe, darămite să fie directorul lor. O arată negru pe alb actele pe care le prezint în articol. În comisia care l-a validat în poziţia de conferenţiar s-a aflat, din nou, Tudorel Toader”, a precizat Emilia Şercan, citată de epochtimes-romania.com.

În opinia jurnalistei, cazul acesta este unul dintre cele mai revoltătoare despre care a scris până acum, pentru că Olaru nu este Robert Negoiţă sau secretara lui Gabriel Oprea, ci este procuror, unul temut şi respectat, iar el ştie milimetric ce înseamnă respectarea legii, dar şi încălcarea ei.

„Şi ar trebui să înţeleagă mai bine decât oricine altcineva consecinţele. Însă faptul că nu i-a păsat că a călcat în picioare legea arată tupeu şi spate. Siguranţa individului care ştie că nu va păţi nimic. Chiar aşa, instituţia autosesizării mai există pe la Parchetul General? Pentru că acest caz nu mai e unul de competenţa CNATDCU, a Ministerului Educaţiei şi a Universităţii „Titu Maiorescu”, ci e un caz de Parchetul General”, a conchis Emilia Şercan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri