Caută
Close this search box.

Viu și nevătămat. Jurnalistul rus Arkady Babchenko este în viață

Jurnalistul rus Arkady Babchenko, rapoartat marți de Kiev ca fiind asasinat, este în viață și se simte bine, informează BBC.

Arkady Babchenko, un critic dur al Kremlinului, a apărut miercuri la o conferință de presă la televiziunea ucraineană. Șeful serviciului de securitate al Ucrainei, Vasyl Hryțak, a declarat reporterilor că „uciderea” a fost pusă în scenă pentru a expune agențiilor ruși. „Potrivit informațiilor primite de serviciul de securitate ucrainean, uciderea jurnalistului rus Arkady Babchenko a fost comandată de serviciile ruse de securitate”, a spus Hryțak.

Babchenko a mulțumit serviciilor de securitate ucrainene pentru că i-au salvat viața sa. Nu a fost clar imediat cum a fost pusă în scenă crima.

Ministerul Rus de Externe a spus într-o declarație că este fericit că domnul Babchenko este în viață. Purtătorul de cuvânt, Maria Zakharova a declarat că uciderea înscenată a fost făcută pentru „efect propagandistic”, a raportat agenția rusă Interfax.

Jurnalistul a fost găsit de soția sa la intrarea în blocul său, acesta ar fi fost împușcat de mai multe ori în spate și ar fi murit într-o ambulanță. Jurnalistul se pare că nu a informat-o pe soția sa că uciderea sa va fi înscenată. „Îmi cer scuze speciale soției mele”, a spus el la conferința de presă. Poliția a spus că a luat o decizie în legătură cu operațiunea extraordinară.

Cunoscut critic al Kremlinului, Arkady Babchenko s-a aflat în alegerile neoficiale din Rusia  organizate de opoziție în 2012 și a denunțat acțiunile Rusiei în Siria și Ucraina de Est. El a fugit din Rusia în 2017 după ce a primit amenințări cu moartea în mai multe postări de pe rețelele de socializare.

Un răspuns

  1. Cred ca dupa Skripal (ban UK) micul popor asa zis ucrainean (fiindca in acest stat surogat marea majoritate sunt rusi), foamea, disperarea precum si niste sfatuitori prosti (de imprumut) au adus acesta entitate ramasa sovietica la rangul de stat esuat sau „cel mai prost din curtea scolii”.
    Nu cred ca au vreo sansa sa-si revina si probabil (fara a avea dovezi, doar „nasul”), cred ca se vor reintegra in marele spatiu rus, la fel ca si „republicile” Moldova, Georgia si Armenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri