Caută
Close this search box.

Zidul dintre SUA și Mexic revine în discursul lui Donald Trump

Zidul, ce ar trebui ridicat la granița dintre SUA și Mexic revine în discursul președintelui american, Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a acuzat marți Mexicul că a făcut „nimic” pentru a opri imigranții ilegali care trec în Statele Unite și a repetat promisiunea campaniei electorale că Mexicul va plăti pentru peretele său de frontieră planificat și promis alegătorilor săi, informează Reuters. Răspunsul Mexicului a fost rapid și scurt: „Nu, nu vom (plăti)”.

Trump se adresa susținătorilor într-o întâlnire stil campanie-electorală în Nashville, Tennessee, când a revenit la zidul pe care vrea să-l construiască pe granița sudică a SUA pentru a ține imigranții ilegali. De altfel, zidul a fost o problemă de campanie preferată a trupei Trump și a fost un fundament dur al disputei cu Mexicul.

„În cele din urmă, Mexicul va plăti pentru zid”, a spus Donald Trump mulțimii. „Ei nu fac absolut nimic pentru a împiedica oamenii să treacă prin Mexic, din Honduras și din toate celelalte țări … Nu fac nimic pentru a ne ajuta”.

Aproximativ o oră mai târziu, președintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, i-a răspuns prompt pe Twiter. „Președinte @ realDonaldTrump: NU. Mexicul nu va plăti NICIODATĂ pentru un zid. Nu acum, niciodată. Cu sinceritate, Mexic (noi toți), „a scris Pena Nieto în engleză. Apoi a repetat tweet-ul în limba spaniolă.

Statele Unite, Mexic și Canada sunt blocate în negocieri dificile pentru a redimensiona acordul de comerț liber din America de Nord (NAFTA) și încearcă, de asemenea, să evite un potențial compromis față de amenințările din SUA de a impune tarife pentru oțel și aluminiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri