Caută
Close this search box.

50 de milioane de euro pentru un fundaș de nici 18 ani

Noua mare revelație a fotbalului european (și nu numai) se numește Ryan Sessegnon, va împlini 18 ani pe 18 mai anul acesta, are 1,78 m și s-a născut la Roehampton, Anglia. Ofertele cître Fulham, pe numele său, sunt deja exorbitante. Englezul s-a remarcat în Championship unde, chiar este fundaș stânga, a reușit nu mai puțin de 15 goluri și 6 pase de gol în 49 de meciuri oficiale din acest sezon, pentru gruparea Fulham.

Ryan are un frate geamăn care joacă tot la Fulham, dar cu mai puțin succes, iar familia celor doi se trage din statul vest-african Benin.

Performanțele sale i-au crescut cota spectaculos în ultima vreme, iar granzii fotbalului au pus deja ochii pe el. De fundașul care nu a împlinit nici 18 ani se interesează Manchester City, Manchester United, Tottenham și Real Madrid, însă madrilenii au ieșit din cursă după ce a intervenit oferta lui PSG, care e dispusă să dea nici mai mult nici mai puțin decât 50 de milioane de euro.

Englezul poate face tot jocul de bandă, urcând în atac și revenind rapid în defensivă, având o mare capacitate de efort. În acest final de sezon, Fulham trage tare pentru a promova în Premier League. Conform presei britanice, dacă echipa antrenată de Slavisa Jokanovic nu reușește promovarea nici după cel de-al patrulea sezon în Championship, principala favorită să și-l adjudece pe Sessegnon rămâne Tottenham. Nici jucătorul nu ar refuza, având în vedere că ar dori să-și continue cariera în Anglia. Pe 11 și 14 mai, Fulham joacă dubla manșă a barajului pentru promovarea în Premier League, cu Derby County.

Sessegnon va deveni cel mai scump fundaș din istorie transferat până la vârsta de 18 ani, aceasta dacă transferul la PSG se va realiza. Până în prezent, cel mai scump apărător din istoria fotbalului rămâne Virgil van Dijk, pentru care Liverpool a plătit 85 de milioane de euro lui Southampton, în ianuarie a.c. (foto benintimes.info)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri