Caută
Close this search box.

Afară din Marea Britanie. Roman Abramovici nu a reușit să își reînnoiască viza

Oligarhul și proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici nu a reușit să își reînnoiască viza pentru ședere în Marea Britanie și a fost nevoit să se întoarcă în Rusia, informează „Financial Times”.

Persoane apropiate de miliardarul rus au declarat că acesta nu a reușit să își obțină o altă viză după ce aceasta expirase luna trecută. În acest fel, Roman Abramovici a pierdut finala Cupei FA, câștigată de echipa sa cu 1-0 în fața celor de la Manchester United. Nu a fost oferit nici un motiv de ce au apărut asemenea probleme legate de viza pentru investitori dar s-a sugerat că deja au fost depuse cereri de ședere în Jersey și Elveția

Roman Abramovici, care este cel pe locul 13 în topul celor mai bogați oameni mai din Marea Britanie, potrivit „Sunday Times”, cu 9,3 miliarde de lire sterline, a părăsit Regatul Unit după ce a expirat viza pentru investitor. De asemenea, el nu a depus mărturie conform așteptărilor săptămâna trecută într-un litigiu dintre Londra și alți doi oligarhi ruși, Oleg Deripaska și Vladimir Potanin, cei doi fiind prieteni apropiați din cercul lui Vladimir Putin.

Presiunea este în creștere pentru a acționa împotriva oligarhilor ruși la Londra după otrăvirea în martie a ofițerului de informații militare ex-rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, cu un agent neurotoxic din Salisbury. În acel moment, secretarul de externe, Boris Johnson, a promis că Marea Britanie va „merge după bani” ca represalii împotriva atacului.

David Davidovich, asociat al lui Roman Abravovici în holdingul Millhouse, a declarat instanței că domnul Abramovici se află în Elveția și se pregătește să apară ca inculpat într-un caz separat.

„E ceva cu viza lui. Nu știu ce este și nici ei nu știu ce este. Să sperăm că vor rezolva în curând”, a spus un oligarh rus, prieten al proprietarului clubului Chelsea FC.

O persoană apropiată de Roman Abramovici a declarat că cererea de viză nu a fost refuzată, însă autoritățile din Regatul Unit au luat mai mult decât de obicei pentru a o reînnoi fără a oferi nici o explicație. Un purtător de cuvânt al rusului a refuzat să comenteze la fel au refuzat să comenteze și autoritățile britanice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri