Caută
Close this search box.

Alertă: Donald Trump anulează summit-ul cu Kim Jong-un, ca răspuns la ostilitățile Coreei de Nord

Președintele american, Donald Trump, a anulat un summit-ul planificat cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, infomează BBC.

El a spus că a luat decizia bazată pe „furia extraordinară și ostilitatea deschisă” într-o declarație recentă din Coreea de Nord. Trump a declarat că ar fi „nepotrivit” să organizeze summit-ul, așa cum se prevede, în Singapore, pe 12 iunie.

Într-o scrisoare adresată lui Kim Jong-un, el a spus că așteaptă cu nerăbdare să-l întâlnească „într-o zi”. „Așteptam cu nerăbdare să fiu acolo cu dvs. Din păcate, pe baza furiei extraordinare și a ostilității deschise afișate în declarația cea mai recentă, simt că este inadecvat, în acest moment, să avem o întâlnire planificată de mult”, a mai adăugat Trump.

În scrisoarea sa, Donald Trump, nu a ezitat să folosească și un limbaj dur: „Vorbești despre capacitățile tale nucleare, dar ale noastre sunt atât de masive și puternice încât mă rog lui Dumnezeu că nu vor trebui niciodată folosite”. Președintele american și-a încheiat scrisoarea afirmând că liderul nord coreean ar trebui să-l sune dacă își schimbă mințile.

Mai devreme joi, oficialul nord-coreean, Choe Son-hui, a respins observațiile vicepreședintelui american Mike Pence, care a declarat că Coreea de Nord „se poate încheia ca Libia” – acuzându-l ca fiind „prost”. Choe Son-hui, care a fost implicată în mai multe interacțiuni diplomatice cu SUA în ultimul deceniu, a declarat că Nordul nu va „implora” dialogul și a avertizat asupra unei „confruntări nucleare” dacă diplomația nu a reușit. De asemenea, tot astăzi, Coreea de Nord a a aruncat în aer tunele sale la singurul său loc de testare nucleară.

Reporterii străini de la amplasamentul Punggye-ri, din nord-estul Coreei de Nord la granița cu China, au declarat că au fost martori la o explozie uriașă. Phenian-ul a mai spus că situl de testări nucleare a fost dezmembrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri