Caută
Close this search box.

Ambasada SUA la Ierusalim: Ivanka Trump și Jared Kushner vor participa la deschidere

Fiica președintelui american Donald Trump, Ivanka și soțul ei, Jared Kushner, au sosit în Israel înainte de deschiderea noii ambasade a SUA la Ierusalim. Deschiderea noii ambasade este programată pentru 14 mai.

Cuplul, ambii consilieri ai Casei Albe, va participa la ceremonie. De la acest eveniment va lipsi Domnul Trump, acesta a anunțat anterior că nu va participa la acest moment festiv.

Decizia președintelui american de a muta operațiunile ambasadei din Tel Aviv la Ierusalim a înfuriat palestinienii.

Evenimentul a coincide cu aniversarea a 70 de ani a Israelului. Israel consideră că Ierusalimul este capitala sa „eternă și nedivulgată”, în timp ce palestinienii pretind că Ierusalimul de Est, ocupat de Israel în războiul din Orientul Mijlociu din 1967, este capitala unui viitor stat palestinian.

Decizia lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala Israelului a spart decenii de neutralitate americană asupra acestei chestiuni și a pus-o în dezacord cu cea mai mare parte a comunității internaționale.

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că mișcarea ambasadei a fost un motiv de sărbătoare. De cealaltă parte, președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a descris-o drept „palma secolului”.

O mică ambasadă interimară se va deschide luni în clădirea consulară din Ierusalim, în timp ce un spațiu mai mare va fi găsit mai târziu, când restul ambasadei se va deplasa de la Tel Aviv.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri